Image default
Fritid Nytt på Høyda

PS Press Reklame: Lage din egen bok?

Hvis du går rundt med en liten forfatterspire i magen, så kan PS Press Reklame på Høyda mest sannsynlig hjelpe deg. Skrive må du riktignok gjøre selv, men hjelp til å få teksten over i bok form lar seg ordne. Last ned et mal-dokument, så er du langt på vei.

De fleste over oss er klar over at reklamebyrået beliggende i Rabekkgata har mange ben å stå på. Det har de så absolutt vist i løpet av det siste året ved å produsere ulike beskyttelsesprodukter til bruk under pandemien. Firmaet er også kjent for sin kompetanse innenfor ulike trykksaker, men det kanskje ikke så mange har vært klar over er at de kan langt mer enn å trykke opp kalendere, reklamebrosjyrer og ulike hefter. Her kan du også få trykket bøker i flere varianter.

– Det stemmer. Her kan du få hjelp til å få utgitt det du måtte ha på hjertet i bokform. Dette er ikke noen direkte nyhet for vi har drevet med dette i lengre tid. Det som imidlertid er nytt er at vi nå går ut og forteller om tilbudet slik at langt flere av de som vurderer å utgi bok blir klar over at det finnes et lokalt trykkeri som står til tjeneste, forteller markedssjef Siv Holder.

Penger å spare
Det er typograf Mads Evensen som har hovedansvaret for trykkingen av en bok eller flere bøker hos PS Press Reklame. Med en fartstid på over 50 år i bransjen vet han det aller meste om hva som må til for å få et godt sluttprodukt. Evensen vet også at det fort kan bli en dyr affære hvis man overlater alt annet enn skrivingen til trykkeriet.

– Hvis vi må ta oss av hele prosessen så går det med en god del timer. Da begynner kronene å rulle. Derfor anbefaler vi at man forsøker å gjøre mest mulig klart før overlevering. Det beste er å levere manuskriptet ferdig i en mal som kunden får av oss. Det sparer tid for oss og penger for kunden, svarer Evensen

Økende interesse 
I dag er PS Press Reklame det største trykkeriet i Moss og omegn. Selv om trykking av bok ikke er blant de mest etterspurte oppdragene, så ser både Holder og Evensen at det er økende interesse.

– Det har helt klart tatt seg opp. I og med at vi ikke har flagget tilbudet tidligere, så blir det jo først og fremst jungeltelegrafen som har rådet. 

Forespørslene kan være så mangt, men først og fremst gjelder de trykking av bøker ment for salg. Slektsbøker er også populære. Vi både spiraliserer, limfreser og stifter her hos oss. Kommer man over 70 sider er det limfresing som gjelder. Større verk krever ofte en kompetanse og utstyr som ikke vi sitter på, og da sender vi det videre til en bokbinder. Vi klarer stort sett å lose alle vel i havn, bare vi får litt tid på oss. Større opplag tar stort sett 14 dager, forklarer Mads Evensen.

Klare med nisselua
Selv om pandemien fortsatt klamrer seg godt fast så er det heldigvis langt mer enn bare vernemasker, avstandsmerker og pleksiglassvegger som fyller arbeidsdagene til de ansatte i PS Press Reklame for tiden. Julen er jo like om hjørnet og det fører til oppdrag av den litt mer lystige sorten. Fortsatt med papir som arbeidsmateriale.

– Det er godt å få inn oppdrag som har et hyggeligere budskap enn Covid-19, og slik sett er alle henvendelsene som har med jul å gjøre mer enn hjertelig velkomne. 

Nå om dagen går det mye i julekort, julemenyer til byens cafeer og restauranter samt flyere med ulike budskap. Julekort er helt klart det vi jobber mest med og dersom du leverer oss en Excel-fil med navn og adresse trykker vi det på for deg. Da er det bare frimerket og julehilsenen som mangler. Forresten så kan vi også trykke på en julehilsen for deg hvis du ikke er ute etter noe personlig. Vi står klare til å dekke de aller fleste behov, smiler markedssjef Siv Holder.

Tekst: Petter Andresen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Brennes med to nye bilmerker

mortensen

Bajazzo endret konseptet og fikk full uttelling

mortensen

Tiki Tilhengere: Flytter fra Fredrikstad til Høyda

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy