Image default
Fritid

Tore «Tryll» Kristiansen hos Fuktfritt

Med en mann som «Tore Tryll» på laget er det ingen begrensninger på hva vi kan utbedre – smiler daglig leder Bjørnar Dyrud Olsen hos Fuktfritt AS. Navnet «Tryll» fikk han for mange år siden på verkstedet til Stamsaas, da han gjerne fant løsninger når de andre hadde gitt opp.

Selv om navnet tyder på utbedring av fuktskader, har vi nesten ingen begrensninger på hvilke reparasjoner i en bobil eller campingvogn vi kan gjøre – forteller en fornøyd daglig leder Bjørnar Dyrud Olsen. Oppgraderinger og montering av nytt moderne utstyr er også en meget brukt tjeneste hos oss – legger han til.

Fukt som spesialitet
Reparasjon og utbedring etter fuktskader er en spesialitet som krever utvidet kunnskap om hvordan bobiler og campingvogner er bygget opp. Uten rekkefølgekunnskap om monteringen av disse kjøretøyene er det ikke lett å kunne komme seg inn til de fukt-skadede områdene. Her har Tore Kristiansen gjennom en årrekke bygget en solid kompetanse om de ulike modeller og merker. De har nok en del ulike sammenføyningsmetoder – forteller Kristiansen, men de fleste har mange likheter. Kvaliteten på skjøting og tetting kan variere noe, alt etter merke og type bil. Svakheter finnes selv på de dyreste utgavene – legger han til.

Lang fartstid
Tore «Tryll» Kristiansen har over 38 års fartstid med bil. Han startet som biloppretter, og gikk over til utbedring av bobiler og campingvogner i 2005. Sammen med en utpreget interesse for biler, og ikke minst bobiler, har han gjennom de siste 17 årene samlet en kompetanse som hans kolleger ikke ville skulle pensjonere seg. Da ble Fuktfritt AS etablert og Tore ble hentet inn. 

Ikke alle bytter jobb i en alder av 65 år – smiler Tore Tryll lurt. Hvert fall ikke når denne 65-åringen gikk hjemme, sykmeldt og manglet motivasjon. Tore ble forespurt og motivasjonen kom tilbake. Nå pendler han på jobb hver dag fra Sarpsborg, er supermotivert og takket nylig ja til å overta jobben som teknisk ansvarlig i Fuktfritt AS. Han smiler lurt og sier at familien har gått med på en ny situasjonsgjennomgang når han runder 70 år.

Utvidet fagområde
Når man har som jobb å fikse på bobiler og campingvogner er det mange fagområder som berøres. En moderne bobil/campingvogn er ofte kledd med aluminiumsplater og er montert på en rigg av treverk. Sammenføyning og tetting er et fag i seg selv, men innvendig kommer alt det vi forbrukere av bilen først ser på. Her er det installasjoner med vann, strøm, ventilasjon, kjøling og varme. Dette er utsatte ting som ofte kan fremstå med små og store problemer under tiden. Tore har gjennom årene utvidet sine kunnskapsområder, slik at han leter etter feilene på de rette stedene. 

Nysgjerrighet og kunnskapstørst, sammen med sin lidenskap for bil, har gitt ham basiskunnskap om det meste som finnes i moderne bobiler. Jeg bare spiller videre på det jeg kan noe om – sier Tore Tryll beskjedent. 

Deler kompetanse
Headhuntingen av Tore til Fuktfritt AS – ‘var nettopp hans store og utvidede kompetansebank. Opplæringen av sine kolleger sto som prioritert oppgave, og denne har han virkelig tatt alvorlig. Han har nesten alltid en kollega hengende over skulderen som prøver å plukke opp Tores måte å løse problemer på. Han sier seg fornøyd med fremdriften i denne opplæringen, men de må lære seg å spørre mer – smiler han. Det finnes ikke dumme spørsmål – bare kompliserte svar.

Tore Kristiansen smiler lurt når vi spør om han virkelig er ekspert på alt dette som finnes med campingkjøretøyene. Nei da – sier han, men mener at litt kunnskap om det aller meste er nok til at han kan lokalisere problemer og kanskje lære enda mer. Det er ikke en eneste dag jeg går hjem fra jobben uten at jeg har lært noe nytt – smiler «Tore Tryll» fornøyd.

Related posts

Rompuben: En plass for alle fotballsupportere

mortensen

– Drømmen er å en dag kunne utgi en vinylplate

mortensen

Mille (16) tok ansvar når det trengtes som mest

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy