Image default
Ukategorisert

Opplag 2 av populært lokalhistorisk bokverk

Den enorme pågangen gjorde at vi gikk tomme for bøker før jul i fjor – forteller redaktør Oddvar Aasen og legger til at det det andre opplaget allerede er halvert. At boken skulle være så populær gikk over alle forventninger og var utrolig gledelig – legger prosjektansvarlig Per Vorum til.

At det var så mange som skulle kjøpe boka var vi nok ikke forberedt på. Det første opplaget på 1750 eksemplarer forsvant som dugg for solen, og det var tomt i eskene omtrent fire uker før jul – forteller Aasen og Vorum. Det ble raskt bestilt et nytt opplag, som var klare for salg i allerede i slutten av januar.

1500 nye bøker

Det nye opplaget var på 1500 eksemplarer og de fikk nærmest ben å gå på. Restlageret er på 600 bøker og disse vil bli å finne i byens bokhandlere så langt restopplaget rekker. Det betviles at det vil bli bestilt ytterlige fler eksemplarer når disse engang tar slutt. Så her gjelder det å være tidlig ute hvis det planlegges en slik bok under juletreet i år.

Historiebok for fremtiden

Boken betegnes ganske beskrivende, at det er en historiebok for fremtiden. 300 sider som er inndelt i 18 kapitler, som igjen omfatter hver sin bydel i Moss. Ekholt og Øreåsen/Årvoll er tatt med som bydeler i Moss. Innholdet beskriver hvordan livet i områdene var i Moss 2019, året før byen ble slått sammen med Rygge. Boken er spekket med historier og bilder fra de omtalte steder og det er også tilføyd en del fra den eldre lokalhistorien i Moss slik at leserinntrykket blir så komplett som mulig. Alle deltagerne i prosjektet er kjempestolte av resultatet som foreligger. Det er hevet over enhver tvil om at fremtidige generasjoner vil kunne har stor glede av å kunne lese om hvordan byen var da den fylte 300 år.

Et spennende prosjekt

Dette var et stort løft og et meget spennende prosjekt for Historielaget – forteller prosjektleder Per Vorum. Det var nok en del søvnløse netter for noen og enhver – smiler han og legger til at mange nok slapp luften sakte ut da det minimumsgrensen på 800 forhåndsolgte bøker ble nådd. Dette var det magiske tallet for at vi skulle ende opp i null – kunne de to fortelle og legger til at kassereren er meget lettere å snakke med nå.

Historielagets gave

Denne boken er Moss Historielags gave til byens 300 års jubileum. Sjelden har vel en jubileumsgave vært en større suksess. Alle tilbakemeldinger har vært udelt positive, men det er nok selvfølgelig noen som synes det er synd at de ikke har blitt omtalt i boken. Skribentene har måttet være selektive og plukke ut noen representanter som de mente representerte det området som ble omtalt – forteller redaktøren. Dette gjelder både mennesker og bedrifter, samt klubber og organisasjoner. Skulle vi hatt med alt og alle, måtte nok denne boken bli gitt ut i mange bind. Det er utrolig mye å skrive om smiler den drevne redaktøren lurt.

Kanskje det kommer en oppfølger eller to – hvem vet. Aasen og Vorum rister begge smilende på hodet da vi forelegger spørsmålet. Ikke med oss hvert fall – er svaret vi får. Vi gratulerer Moss Historielag med den flotte gaven til byens innbyggere og oppfordrer alle, som ikke har sikret seg denne fremtidige historieboken, om raskt å sette kursen til bokhandleren.

hoyda.no/opplag-2

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Høyda avisen «populær» i USA

mortensen

Miin helse

mortensen

Tribunen prosjektet i rute – salget over all forventning

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy