Image default
Nytt på Høyda

Tok fullstendig av på Instagram

Da Aurelia Hansen startet opp sitt mikrobakeri tidligere i år, så hadde hun en heller snever kundekrets. En deling på Instagram skulle snu opp ned på dette.

– Det kan vel nærmest beskrives som om en bombe slo ned, humrer den ungarske kvinnen bak Trøst Mikrobakeri når hun refererer til Cathrine Sundt sin deling på Instagram. – Det tok rett og slett fullstendig av. Jeg er så takknemlig får den drahjelpen som hun har bidratt med, forklarer Hansen.

Må heie på hverandre
Cathrine Sundt eier og driver til daglig livsstilsbutikken, Lille interiør i V35-bygget på Høyda. Hun oppdaget kvalitetene til Hansen tidlig og så at hun slet med å få nok følgere på sin egen Instagram som for øvrig brukes som Mikrobakeriets salgskanal. Da bød hun på seg selv.

– Når så dyktige damer som Aurelia satser såpass friskt så er det viktig at vi heier på dem. Jeg tenkte at jeg kanskje kunne gi henne litt starthjelp via min private Instagram-konto og heldigvis traff jeg godt. På kort tid var det mange som fikk øynene opp for Aurelias tryllerier på kjøkkenet, forklarer hun.

Ingen novise
Selv om Aurelia Hansen er fersk i gamet som bakerieier, så er hun på ingen måte noen novise i faget. Hun er utdannet med fagbrev både i hjemlandet og her i Norge. I tillegg har hun lang fartstid som kjøkkensjef på Hotell Refsnes Gods. Nå er gourmetmåltidene imidlertid byttet ut med fersk hjembakst.

– Nå er det kun mine egne produkter som får fokus og jeg stortrives med min nye arbeidshverdag. Jeg baker hjemme på kjøkkenet i Nesveien hele uka, men jeg har kun utsalg hjemmefra i helgene. De øvrige dagene blir det mye cateringvirksomhet, forteller eieren av Trøst Mikrobakeri.

Faste kunder
Det er ikke bare hjemmefra som Hansen byr på sine smakfulle produkter i helgene. Hun stiller også opp med ferske bakervarer til Sundt sin butikk i Varnaveien. Lille interiør sine kunder har virkelig fått sansen for Hansens bakst.

– Vi åpner klokken 10 på formiddagen, og da pleier det stort sett å komme mange faste kunder for å kjøpe Aurelias varer rett etter åpningstid. Flere ønsker selvfølgelig å kunne kjøpe et rykende ferskt brød til lørdagsfrokosten, og spesielt surdeigsbrødene og nøttebrødene har vært populære. Det er ikke uten grunn, smiler Cathrine Sundt før hun legger til at man heller ikke skal kimse av skolebollene, kanelbollene eller knekkebrødet til mikrobakeriet ute på Jeløy.   

Har lagt en plan
Nå som jungeltelegrafen har fått virke en god stund merker Aurelia Hansen at hun er på god vei til å vokse ut av sitt eget kjøkken. Derfor har hun laget en plan for hvordan fremtiden til det lille mikrobakeriet skal se ut.

– Selv om jeg har investert i to ovner på kjøkkenet så har jeg jo innsett at det ikke går an å drive slikt i lengden. Jeg trenger rett og slett større ovner for å kunne få stekt flere brød ad gangen. Jeg har en plan for dette i forbindelse med en garasje som nå er under oppføring. Den kan benyttes til så mangt, smiler hun.

Før vi avslutter intervjuet er vi jo litt nysgjerrige på valget av navn. 

Hvorfor Trøst?
– Det er fordi jeg ønsker at alle skal kunne finne noe hos meg uavhengig om man for eksempel har glutenallergi eller melkeallergi. Jeg baker noe for alle og slik sett synes jeg at valget av navn passet perfekt. Alle trenger litt trøst, avrunder hun før de medbrakte surdeigsbrøene og focacciaen finner veien ned i papirposwene. 

Tekst Petter Andresen

Foto Jørn Mortensen

Related posts

Sparebank1: Nå er det trendy for unge å spare

mortensen

EU-kontroll for bobiler hos BilXtra-verksted i Triovingveien 3 på Høyda

mortensen

Drift reklame & design

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy