Image default
Nytt på Høyda Rygge Storsenter

Obs Rygge mottok fortjent heder – Stolt vinner av årets IA-pris

Under HMS-konferansen på Quality Hotell i Sarpsborg nylig ble Obs på Rygge storsenter tildelt IA-prisen (inkluderende arbeidsliv) for 2019. Det var fylkesmann i Oslo og Viken, Valgerd Svarstad Haugland som foran en fullsatt sal overrakte prisen til varehussjef Kai Wiberg og representanter for de ansatte. 

I begrunnelsen stod det blant annet at Obs Rygge mottok prisen for å ha jobbet svært godt og målrettet over tid for å forbedre arbeidsmiljø, samt å redusere sykefravær. Videre het det også at Obs har klart å skape en arbeidsplass hvor de ansatte både føler seg sett og verdsatt.

Har tatt solide grep
Mossingen Kai Wiborg har vært ansatt som varehussjef i Coop Obs på Rygge storsenter i nærmere tre og et halvt år nå. Under oppstartsfasen var sykefraværet så høyt at han straks bestemte seg for at de måtte ta noen grep. I sammen med ledelsesgruppa utarbeidet han en plan som virkelig skulle vise seg å bære frukter.

– Da vi startet dette arbeidet var sykefraværet helt oppe i 13%. Akkurat nå ligger det vel stabilt rundt 3-4%, men vi har faktisk vært helt ned i under prosenten. Det har vært mange tøffe tak underveis, men vi har også opplevd våre seire forklarer, forteller Wiborg fornøyd.

Må tørre å bry seg
Hvilke egenskaper er det så du har som leder som nå blant annet har ført til at dere har mottatt den gjeve IA-prisen? 

– Jeg tror nok at hovedgrunnen kanskje ligger i at jeg er veldig menneskeorientert. Jeg klarer rett og slett ikke å unngå å bry meg om folk. Jeg er en type som liker å se potensialet i hvert enkeltindivid, men som til tider sikkert også kan oppleves som krevende. Uansett så velger jeg å se på det slik at vi ikke hadde nådd dit vi er i dag hvis de ansatte ikke hadde hatt troen på det jeg står for. Det er jo som et lag vi har jobbet oss til denne utmerkelsen. Fornøyde medarbeidere har mer overskudd til å gi kundene bedre service og det er de vi lever av når alt kommer til alt, avrunder varehussjefen. 

Tekst: Petter Andresen
Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Leif Helge Kalvik: Kjøpte konkursbo i Horten

mortensen

Obs Bygg Moss har grill sesong hele året

mortensen

Toyota Moss: «Tobias lærling» selger biler

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy