Image default
Sport

– Så stort at jeg ikke klarer å sette ord på det

Det er ikke mange forunt å få en egen videohilsen fra verdensenerne i den idretten man selv bedriver. Det fikk Thor Arne Wold på lørdag. Mossingen fikk ikke bare en personlig hyllest fra de beste padelspillerne i verden. Han fikk også en turnering oppkalt etter seg. Snakk om å sette spor.

I juni for ett år siden mottok Thor Arne Wold (56) den blytunge beskjeden om at han hadde fått kreft i hjernen. Prognosene var ikke spesielt oppløftende, men til tross for dette valgte han å bite tennene sammen og kjempe på for alt det var verdt. For Wold har det spesielt vært én aktivitet som har betydd mye for han både fysisk, og ikke minst sosialt det siste året. Nemlig racketsporten padel. I lokalene til Moss Padel i Værftsgata på Jeløy har han hatt sitt lille fristed, og lørdag ble han hyllet for sin stayerevne, og ikke minst sitt smittende humør ved å få oppkalt en padelturnering etter seg. Det ble sterk kost for Wold som nok for de fleste er kjent for sine bravader på håndballbanen.

– Jeg må innrømme at jeg har litt vanskelig for å sette ord på hva jeg føler akkurat nå, for det har vært så mange flotte inntrykk. Personlig så trodde jeg at dagens turnering kun var en helt ordinær internturnering som jeg skulle være en del av, men når jeg kom ned hit så skjønte jeg fort at det ikke var tilfelle. Dette har vært en helt strålende dag så langt, og jeg er evig takknemlig for at jeg har fått lov til å være en del av dette fantastiske miljøet. Det har virkelig vært en sterk drivkraft, uttaler en tydelig rørt Wold.

Lovpriser miljøet
Det var ikke bare Wold som ble rørt under lørdagens seanse. Det ble også hans kone Lisbeth Nilsplass. Hun har fått oppleve hvilken betydning denne racketsporten har hatt for sin ektemann det siste året.

– Jeg skal ikke si at padel har betydd alt, men det er hevet over enhver tvil at det har betydd mye for Thor Arne. Ikke minst på det sosiale plan. Her har han følt seg hjemme i fra første stund og vi er alle svært takknemlige for hvordan medlemmene har stilt opp og tatt vare på han, skryter Nilsplass.

En stor inspirasjon
Det var Johnny Gravfort som kom opp med ideen om å starte en egen padelturnering til ære for Wold, og lørdag var det altså urpremiere for «Totto Cup». En turnering oppkalt etter Wolds klengenavn. Et enkelt valg forklarer initiativtageren.

– Dette har vært noe som jeg har tenkt på en god stund og endelig har det blitt en realitet. Noen ganger treffer man på mennesker som bare gjør noe med deg. Thor Arne er absolutt en av disse. Hans smittende humør og ikke minst enorme pågangsmot, til tross for en svært vanskelig livssituasjon har virkelig satt sine spor både hos meg og mange av de andre medlemmene. Thor Arne er en viktig brikke i miljøet vårt og det håper vi at han vil fortsette å være i lang tid. Han er rett og slett en stor inspirasjonskilde for oss alle, uttaler Gravfort.

Noe mer enn en vanlig turnering
Selv om turneringen i år kun ble arrangert for spesielt inviterte spillere på grunn av koronasituasjonen, så har Johnny Gravfort og hans medarrangører store planer for årene som kommer. Det økonomiske overskuddet medregnet.

– Basert på hvor mange som egentlig ønsket å være en del av denne cupen, så tror jeg ikke at det vil by på nevneverdige utfordringer å fylle den opp fremover. Fra og med neste år vil vi invitere bredt i padel-Norge og jeg er sikker på at «Totto Cup» kommer til å bli en fulltreffer. Dette er ikke bare en helt vanlig padelturnering, men en turnering som er til for en viktig sak. Alle inntekter fra dette arrangementet vil nemlig gå uavkortet til kampen mot kreft. Bare i dag har vi samlet inn i overkant av 20 000 kroner totalt via gode sponsorer. I tillegg kommer bidragene fra spillerne. Dette er virkelig noe som berører oss alle, svarer Gravfort.

En stor dag
Selv hadde Thor Arne Wold et såkalt «Wild Card» under lørdagens turnering. Det gikk ut på at han kunne steppe inn i de ordinære kampene når han selv måtte føle for det. Hvordan det til slutt endte resultatmessig for «padelkjempen» fra Krapfoss vites ikke, men uansett var det bare vinnere til stede. «Totto Cup» har kommet for å bli!

Som nevnt tidligere i saken, så har det vært mulig for både sponsorer, deltagere og andre medlemmer å kunne gi et bidrag til kampen mot kreft. Hvis du har lyst til å være med å bidra så kan dette gjøres på Vipps til nummeret nedenfor. Husk å merke innbetalingen med «Totto Cup».

Vipps til 503480

Av Petter Andresen

Related posts

Mossingen som jakter drømmen om liv som håndballproff

mortensen

Går for hårete mål med en god dose girlpower

mortensen

Trym Varland: En råtass på sykkel

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy