Image default
Bil Nytt på Høyda

Autobuss AS: Fredrikstadfirma har flyttet til Moss

I Varnaveien 22, i de gamle lokalene etter AS Bøchman, eller Glassteam, har et selskap som spesialiserer seg på import, klargjøring av mini og midibusser med opptil 38 seter for det norske markedet. Takhøyden ble bokstavelig talt for liten i våre gamle lokaler – smiler en engasjert daglig leder Tom K. Jagland. Her har vi fått en port som gir oss den høyden vi trenger for å få bussene under tak, legger han til.

Autobuss AS ble startet forsiktig opp i 2013 og er i dag arbeidsplass til fem mennesker. Disse er engasjert i bedriftens ulike fagområder og tilbringer ofte arbeidsdagene utenfor veggene.

Hard kamp
Det har vært en hard kamp – forteller daglig leder Tom K. Jagland, og legger til at det er utrolig mange krav og godkjenninger som skal være på plass før man kan starte opp med det vi driver med her. Når man jobber opp mot myndighetene er det ingenting som er enkelt og går av seg selv.

En konkurs hos en betydelig kunde satte oss tilbake, men regnskapet viser at vi har tatt grep og fått kontroll på det meste igjen.

Mercedes og Man
Autobuss leverer sine busser hovedsakelig på Mercedes Sprinter chassis, men har også Man under segmentet mini og midibuss.

Bussene som bygges etter bestilling på Ilibus i Tyrkia og er godkjente for transport av rullestoler. Daglig leder Tom K. Jagland har også eierinteresser i fabrikken i Tyrkia, noe han mener er mitt i blinken for en enkel kommunikasjon mellom leverandør og importør.

Store biler og servicetjenester
Utviklingen i denne bransjen har gått med rekordfart. Inne i bussene monteres det et «hav» av muligheter som omfatter avanserte multimedia systemer og styring lyseffekter som gjør bussene til en opplevelse for passasjerene. Kravstore ferd og fartsskrivere må kalibreres og til rette legges for norske veier. Myndighetene har klare krav til hvordan disse skal fungere og fremstå. Autobuss AS innehar alle de sertifiseringer som kreves etter myndighetens krav. 

De innehar også sertifiseringer som omfatter salg og montering av rullestol utstyr, heiser og alle typer sikkerhetsutstyr for busser og biler.

I tillegg har de fagkunnskaper som omfatter alt fra foliering av store kjøretøyer, ac montering og ettersyn, montering av diverse lyseffekter og ekstra lys, samt alt av omtrekking og reparasjoner innvendig i bussene.

Gode løsninger
Selv mener vi at vi har den totale løsningen for de som kjøper buss eller stor bil av oss – smiler Tom Jagland og minner oss om at de har kort vei til E6 og alle kundene i hovedstaden og resten av landet. 

Vi har store forventninger til flyttingen til Moss smiler Jagland og minner oss på at skiltene snart vil dukke opp. Da vil alle kunne se at det er her vi holder til.

Vi ønsker Autobuss AS velkommen til vårt nabolag og synes det er stas når det blir liv i gamle lokaler.

Tekst: Ivar B. Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Toyota Proace Electric: elektrisk varebil

mortensen

Bajazzo endret konseptet og fikk full uttelling

mortensen

Vil hjelpe deg med å skape drømmehjemmet

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy