Image default
Sport

Mossingen som jakter drømmen om liv som håndballproff

Mossingen Gabriel Setterblom (22) lever og ånder for håndballen, og det har han tross sin unge alder allerede gjort i mange år. Etter fire sesonger i Halden Topphåndball satte han kursen for Trondheim og Kolstad Håndball foran årets sesong og oppholdet så langt må sies å ha vært svært vellykket. 

Faktisk har han gjort seg såpass godt bemerket allerede at landslagsledelsen nå har fått øynene opp for han.

Gode år i Halden
For Gabriel startet håndballeventyret allerede tilbake i 2004. Da startet han og flere kamerater på HK Herulf Moss sin håndballskole. Derfra gikk unggutten gradene i moderklubben inntil han valgte å gå «all in» for håndballen som 17-åring. Da pakket han med seg sakene og flyttet til Halden. I eliteserieklubben Halden Topphåndball utviklet den kjevhendte bakspilleren seg til å bli en av bærebjelkene i laget. Han fikk til og med muligheten til å være med på å spille en cupfinale for haldenserne i Oslo Spektrum. Etter fire sesonger fikk han imidlertid et tilbud han rett og slett ikke kunne takke nei til.

– Da Kolstad tok kontakt må jeg innrømme at jeg ble veldig giret. Jeg var nå på et stadium i min karriere hvor jeg trengte nye utfordringer og det trønderklubben presenterte trigget meg skikkelig. Nå har jeg blitt en del av et treningsmiljø hvor nivået på både spillere og trenerapparat holder høy kvalitet, og jeg følte med en gang at jeg hadde gjort det rette valget. Det var bra for min videre utvikling å komme litt ut av komfortsonen, forteller Setterblom.

Godt med spilletid 
Det hersker liten tvil om at den talentfulle mossingen har fått det han var ute etter med et klubbskifte. Etter litt over halvspilt serie er Kolstad med og kniver om seriemesterskapet. For Setterblom selv har det også gått svært bra ute på banen. 

– Jeg er tilfreds med sesongen så langt. Vi har som sagt en meget sterkt lag og på min spilleplass er jeg foreløpig et andrevalg. Det vil ikke si det samme som at jeg varmer benken i store deler av kampene. Lagets trener er flink til rullere på mannskapet og da er det om å gjøre å ta godt vare på de mulighetene man får, smiler mossingen.

På landslagsblokka
Setterblom har all grunn til å smile. Etter 14 serierunder er han faktisk Kolstads toppscorer. Det har også herrelandslagets ledelse bitt seg merke i. I desember tikket det nemlig inn en mail som fortalte at han var innkalt til sin første rekruttlandslagssamling. 

– Å bli innkalt til samling er selvfølgelig stort for meg. Vi snakker tross alt om en av de beste håndballnasjonene på herresiden. Selv om det her er snakk om rekrutteringslandslaget, så vil ikke det si at nivået er spesielt lavere av den grunn. Her er det mange utenlandsproffer som stiller på trening og da er det om å gjøre å gi gass når man først får sjansen, forklarer Setterblom.

Skyhøyt nivå
Er det å få spille landskamper med flagget på brystet noe du ser for deg å kunne bli en realitet i løpet av de nærmeste årene?

– Man skal aldri si aldri, men samtidig er det viktig å være realistisk. På min spilleplass på høyresiden bak på banen har Norge noen av de beste bakspillerne i europeisk målestokk. Hvis muligheten en gang byr seg så skal jeg i hvert fall sørge for å forvalte den på best mulig måte, men akkurat her og nå er jeg storfornøyd med å få lov å være en del av morgendagens landslagshelter på rekruttlandslaget, svarer mossegutten.

Eventyrlig stemning
Foran sesongen 2019-2020 tegnet Gabriel Setterblom en avtale med Kolstad som binder han til å være i klubben i to år. Fra sin bopel på Ranheim pendler han ofte flere ganger daglig over til Kolstad Arena. Selv om han glatt innrømmer at det var en liten skivebom å finne seg et krypinn såpass langt unna arbeidsplassen, så glemmer han fort all tiden som går med til pendling så snart han kommer innenfor dørene i hallen.

– Jeg trives utrolig godt i Kolstad Arena. Det er et supert sted å trene, og ikke minst et herlig sted å spille kamper. Etter flere år med tørke for herrehåndballen i Trondheimsområdet, så har Kolstad nå virkelig satt byen på kartet. Til nå har vi vunnet alle våre hjemmekamper og atmosfæren vi får lov til å være en del av er rett og slett magisk. Med 2500 tilskuere som heier oss frem hver gang må det være lov å si at det er håndballfeber i byen. Det gir selvfølgelig ekstra motivasjon, forteller han.

Jakter profftilværelsen
Denne sesongen har Setterblom valgt å ha 100% fokus på håndballen. Det vil si at han verken jobber eller studerer ved siden av treninger og kamper med klubben. Hva fremtiden vil bringe vil han ikke spekulere alt for mye i, men det langsiktige målet ved å bruke så mye tid på idretten er han klinkende klar på.

– Jeg har en ambisjon om å bli utenlandsproff. Så ærlig skal jeg være. Når og om det eventuelt blir en realitet vites ikke, men det er det som jeg jobber hardt for hver eneste dag. Inntil drømmen eventuelt går i oppfyllelse får jeg konsentrere meg om å gjøre det best mulig her i Trondheim. Det hadde jo vært artig om jeg klarte å sette trykk etter meg i Kolstad før reisen en dag går videre, avrunder den hardt satsende mossingen.

Tekst Petter Andresen

Foto: Jørn Mortensen


Related posts

BMX-Niklas svever høyere enn noen gang

mortensen

Ny diskgolfbane i Solliskogen

mortensen

Sykkelverket: – Nå har vi havnet midt i smørøyet

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy