Image default
Fritid

Vårdugnad på golfbanen på Ekholt

Noe som ofte forbindes med våren er dugnad. Dette arrangeres i alle de fleste felleskap som borettslag, idrettslag og selvfølgelig golfklubber. 

Ekholtbruket Golfklubb har dugnad på sin bane hvert eneste år. De møter mann -og kvinnesterke opp med raker, river og pågangsmot.

Banen på Calberg gård er kanskje en av de mest «spillevennlige» banene i distriktet. Den har ni hull som ikke er altfor avskrekkende lange, men lange nok til at det er vanskelig nok for veldig mange. Dugnadsånden er meget god her i klubben sier primusmotor og nestleder i styret Selma K. Nilsen.

Godt fremmøte
Da Høyda avisa dukket opp litt over frammøtetid, var det allerede full fart i dugnaden. Vi skulle møtes klokken 1000 – sier Selma. De fleste var her allerede ved nitiden og hadde rakene godt i gang ved titiden. Det var mange oppdrag som sto på listen for dagen. Det skulle rakes og børstes greener, alle utslagssteder er rettet opp og vannhinderet på hull 6 er tømt for veldig mange golfballer. Dammen er renset og duken i bunnen er byttet. Kanskje det blir lettere å finne igjen ballen, om man skulle være uheldig i utslaget….

Imponert over innsatsen
I mangel av driving ranch som har blitt spist opp av Bane Nor, har klubben gått til innkjøp av et utslagsbur til å trene svingen i. Dette blir plassert i klubbens øvingsområde og vil bli et kjærkommet tilskudd til treningsfasilitetene. 

Baneeier Carl Gauterud gikk omkring med et stort smil. Han er veldig imponert over den innsatsen som klubben legger ned i banen på Ekholt. De er verdens beste samarbeidspartnere – sier han og legger til at de nå går inn i det tolvte året de er sammen om banen på Ekholt. Gauterud forteller også at de nå er i gang med et nytt bygg som skal huse maskiner og utstyr, samtidig som det blir satt av plass som klubben kan disponere i tillegg til klubbhuset. 

150 medlemmer
Golfklubben som disponerer denne fine banen har nå passert 150 medlemmer – smiler styremedlem Carl F. Gjerdrum. Det er en suveren medlemsflokk fortsetter han og legger til at det selvfølgelig er plass til mange flere. Vi er en fin blanding av pensjonister og folk i arbeid, så spillingen fordeles utover hele dagen. Gauterud forteller at økningen av greefeespillere har vært gledelig det siste året, men at dette jo er noe som gjenspeiles i hele golfNorge. Tross i pandemien og restriksjoner har de aller fleste baner i Norge hatt stor pågang av spillere.

Hele dugnadsgjengen var preget av et gjennomgående godt humør. Arbeidet gikk som en lek og som Selma så enkelt påpekte det: Hadde kanskje fått gjort noe jeg også, hvis ikke alle skulle spørre om noe hele tiden. 

De ba oss også nevne at alle nødvendige smittevernstiltak var tatt i forbindelse med dugnaden. Nå er vi klare for å åpne smilte Selma til slutt.

Tekst og Foto: Ivar B Johansen

Related posts

Bredsand bil og tilhenger service: – Vi selger hengere som aldri før

mortensen

Skrur sykler til den store gullmedaljen

mortensen

Caravelle Tours reddet av gamle kunder!

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy