Image default
Bil

Moss To-Takt: Renault Megane E-Tech elektric

En spennende nykommer

Året 2022 har så langt bydd på flere spennende nye elbiler. En av disse er så absolutt Renault Megane E-Tech.

Det er mye flott å velge mellom for potensielle elbilkjøpere om dagen. Nå melder Renault seg på i kampen om kundene. Med modellen Megane E-Tech mener de virkelig alvor.

– Jeg vil strekke med så langt som å si at denne bilen rett og slett er en drøm å kjøre. Vurderer man en ny elektrisk bil, så er denne så absolutt verdt en prøvetur, uttaler Willy Westerheim, som er salgssjef hos Moss To-Takt AS.

Solid rekkevidde
Renault Megane E-Tech kommer i tre utgaver. Evolution ER, Techno og toppmodellen Iconic. Bilene er bygd på den nye CMF-EV plattformen og innehar et svært tynt batteri på 60 kWt og en kompakt elbilmotor på enten 96kW eller 160kW, avhengig av hvilken modell man går for. Velger man den største motoren, som sitter i utgavene Techno og Iconic, så må man finne seg i at kilometerrekkevidden går ned fra 470 og til 450 WLTP. Akkurat det er det nok de færreste som vil henge seg opp i. For de fleste potensielle kunder betyr nok rask ladefart kanskje vel så mye som lang rekkevidde, og der har importøren uttalt på sin hjemmeside at det kun vil ta 30 minutter å lade opptil 300 kilometer, med en ladekabel som støtter 130 kW. Dette bør tilfredsstille de aller fleste.

Noe for enhver
Ser vi på de tre ulike modellene, så er det lite som skiller de utvendig. Det er først når vi tar en titt innvendig at forskjellene kommer til syne. Det er selvfølgelig toppmodellen Iconic som skiller seg mest ut, med blant annet elektrisk regulerbare skinnseter, inklusive massasje for maksimal kjørekomfort. 

Her finner man også et Harman Kardon lydsystem som nok vil tilfredsstille de aller fleste, samt et dashbord trukket i skinn og parkeringssensorer rund baut. 

Går man for en av de andre utgavene, så har de også et utstyrsnivå som holder godt nivå.

Mange plusser
Selv om det kun er kort tid siden demobilene ankom, så kan Willy Westerheim informere om at interessen for Megane E-Tech har vært stabilt god. Salgssjefen har tro på at Renaults nye helelektriske kompaktbil vil slå godt an i markedet.

– Det er mye som taler for det. En stor fordel er at det kommer godt med biler inn til landet fremover. Det vil si at leveringstiden bør bli minimal hvis man er tidlig ute. Dette er en spennende modell som vi tror vil treffe bredt i markedet. Den kommer blant annet med et Google-basert infotainmentsystem som gir uante muligheter. Den har også fått maksimale fem stjerner i sikkerhetstesten Euro NCAP. Til slutt kan jeg jo også nevne at den har et stort bagasjerom på hele 450 liter, samt at den har en hengervekt på 900 kg. Det er mange momenter som peker i retning av en spennende prøvetur for de som måtte ønske. 

For de som er nysgjerrige kan jeg nevne at den vil være utstilt på vår stand under den kommende bilfestivalen, og selvfølgelig i vår bilbutikk i Midtveien 1.  Det er bare å ta kontakt med, avrunder salgssjef Willy Westerheim. 

Tekst: Petter Andresen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Ny selger hos Moss To-Takt AS

mortensen

Renault Zoe – elektrisk miljøbil til BDO

mortensen

Nye ansatte hos Moss Totakt AS

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy