Image default
Fritid

Tannfeen på Høyda sponser ungdom og padel

Den populære sporten padel gjorde sitt inntog i Moss for tre år siden. Nå vil Tannfeen i Moss sponse et par av spillerne i Moss Padelklubb, så de kan satse for fullt på spillet sitt.

To av klubbens spillere, William Wennersten og Fredrik Ask, har inngått en sponsoravtale med Tannféen i Moss. – Det betyr veldig mye å bli sponset de neste tre årene, forteller Wennersten. Det dekker blant annet utstyret vårt og lar oss fokusere mer på trening, fortsetter han. Daglig leder i Tannfeen, Bård Sundrehagen, forteller at de ønsker å fremme helse og aktivitet.

William Wennersten sponset av Tannfeen AS

– Et godt helsetilbud hvor folk kan komme seg til tannlegen på en hyggelig, rimelig og enkel måte er viktig for oss. Samtidig syns vi at fysisk aktivitet bør være en viktig del av ungdommens hverdag. Derfor ønsker vi å støtte et par av spillerne i Moss Padelklubb med en treårig sponsoravtale, smiler han.

Kommer til å bli stort
Padel så dagens lys i Acapulco i Mexico i 1969, da spanske Enrique Corcuera bestemte seg for å gjøre om sin private squashbane med elementer fra den mindre kjente tennisformen «Platform Tennis». Han kalte den nye oppfinnelsen «Paddle Corcuera». I dag spilles padel på baner omringet av glassvegger som brukes under spillet, og er den sporten i verden som vokser raskest. Bare hos söta bror spilte over en halv million svensker padel i fjor. 

Fredrik Ask sponset av Tannfeen AS

– Vi ligge hakket bak Sverige foreløpig, men padel kommer til å bli veldig stort også i Norge, forklarer Henrik Jarl Ljungberg, daglig leder i Moss Padelklubb. 

– Det er en sport for unge, eldre og proffe, forsetter han, og forklarer at det er en mer skånsom sport enn tennis og squash fordi man alltid er fire på banen, og dermed løper kortere distanser. 

Norges beste spiller i Moss
Norges fremste padelspiller er Fredrik Ask fra Oslo, som nå spiller for Moss Padelklubb. Han er den eneste nordmannen som har spilt på World Padel Tour og vært rangert så høyt som nummer 220 i verden. Han er også en tidligere tennisspiller som i 2016 spilte NM-finalen i tennis mot Norges beste tennisspiller, Casper Ruud. Han forklarer at en bakgrunn fra andre racketsporter som tennis og squash er en fordel når man spiller padel. Ask, som selv er tre ganger norgesmester i padel, lærte spillet i Spania og Sverige.

Populær sport blant mossinger
Padelbølgen har truffet mossingene midt i hjertet, og Moss Padelklubb – som holder til rett innenfor porten på tidligere Moss Verft – har registrert mer enn 3 000 unike spillere så langt. – Man behøver ikke være medlem for å spille, forteller Ljungberg, som legger til at utstyret kan kjøpes eller leies av klubben. 

– Fordi man kan få utstyr i forskjellige prisklasser, er dette en sport som er tilgjengelig for de fleste, fortsetter han.

18-åring med ambisjoner
Wennersten (18) er godt kjent med sportsmiljøet. Han har vært innom både fotball, tennis, squash og karate, men det endelige valget falt på padel – en sport han trives svært godt med. Han trener seks ganger i uka, og kjører ofte doble økter hvor han kombinerer padel med styrketrening. – Det er god trening, samtidig som det er sosialt fordi man alltid spiller fire stykker på banen. Det gir mange utvekslinger mellom spillerne, forklarer Wennersten, som legger til at det er et veldig bra miljø i alle klubbene han har besøkt. 

Han har deltatt i konkurranser i Norge, og har som mål å spille turneringer i både Sverige og Spania når grensene åpner igjen. – I tillegg er padel en publikumsvennlig sport, hvor tilskuerne sitter på tribuner og ser på kampen som foregår innenfor fire glassvegger, forteller Wennersten. Faktisk er sporten så populær her til lands at den vises på en av de største sportskanalene i Norge.

Fremtidsplaner
Wennersten har fremtidsplanene klare. Han vil ikke røpe for mye, men kan fortelle at han gleder seg til å spille på et høyt nivå nå som han og Fredrik Ask har en god sponsor i ryggen. 

Tekst: Ellen-Marie Kristiansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Alpakkalykke i Våler!

mortensen

Perry & Williams Caravan i Råde: – Suksess i nytt bygg

mortensen

«Hundehuset» på Krapfoss

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy