Image default
Rygge Storsenter

CoopObs Rygge: – pant hele posen på en gang

Obs på Rygge Storsenter har nå tatt i bruk den nye maskinen som kan motta og registrere en hel sekk med tomgods på en gang. Dette er en glimrende løsning smiler en kunde som synes det er frustrerende å stå i kø med bare noen få flasker bak en med handlevogna full av flasker i søppelsekker.

Med en ny pantemaskin kan du helle hele sekker med tomme flasker og bokser inn i automaten. Her er det et utall av kameraer som identifiserer og registrerer flasker og bokser som er tomme og pantbare i Norge. 

Dette gjelder bare tomgods som er av plast eller metall – sier Jørgen Krat, som er pantedirektør hos CoopObs. Flasker av glass må du putte inn i den gamle pantekjenningen ved siden av.

Sorterer selv
Dette er utrolig tidsbesparende og miljøvennlig mener produsenten. Frustrasjonen hos kunder som ser lange køer foran pantemaskinene er økene og resulterer i at mange ikke lenger ser seg tidsmessig i stand til å ta med flasker til panting. Da blir de liggende hjemme i boden til de kanskje kastes som restavfall eller avhendes på annen måte. Ved å kunne levere hele sekken i en smell, tar det ikke lengre tid enn om du står der med noen få enheter med returemballasje i en bærepose.

Jørgen Krat, panteansvarlig CoopObs Rygge Storsenter

Dette har blitt utrolig godt mottatt av kundene – smiler butikksjef Kai Wiborg og legger til at maskinen registrerer om flasken eller boksen ikke er pantbar i Norge, eller om den ikke er helt tom. Utallige kameraer og vekter passer på at boksen faktisk er av metall eller at flasken er av plast. Hvis maskinen ikke er fornøyd med det du har puttet inn, sender den flasken eller boksen tilbake. Du kan da tømme den og eventuelt kaste den i restavfallet. Et meget sikkert system – sier den fornøyde pantesjefen på Obs.

Vi kan på denne måten nærme oss målet med en returpanting på 100% mener Wiborg. Målinger viser at pantingen vil gå fem ganger raskere. Vi ser for oss at da vil ikke «pantebelastningen» på handleturen lenger være noe som må tas hensyn til tidsmessig. 

Obs på Rygge Storsenter slutter seg til slagordet: «Pant alt» og mener at pantemaskinen for store sekker med flasker og bokser er et skritt i riktig retning.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Nå er Zavanna på plass på Rygge Storsenter

mortensen

Obs Rygge mottok fortjent heder – Stolt vinner av årets IA-pris

mortensen

Reåpning av Obs! på Rygge Storsenter

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy