Image default
Høyda Avisen

Høyda avisa populær også på Gran Canaria

Utflyttede mossinger i «alle» verdenshjørner er lesere av avisa Høyda. Siste hilsen som tikket inn til redaksjonens mail: mortensen@pspress.no kom fra Arguineguin på Gran Canaria. Wenche Lauritzen har bodd her i 6 år, og trives normalt godt. Verdens covid-19 problematikk har imidlertid satt en stopper for besøk og hjemreiser. Da er oppdateringer om det daglige virke fra hjembyen flott å kunne finne på nett. Hun benytter seg blant annet av nettutgaven til avisa Høyda.

Livet hadde ikke spilt helt på lag da Wenche Lauritsen fra Ekholt bestemte seg for å ta i bruk noen helt blanke ark i livets bok. Hun pakket med seg det hun mente hun trengte, og sammen med Rolf flyttet de til den spanske solskinnsøya Gran Canaria. Her har de funnet seg vel til rett og benytter dagene til behagelig restitusjon og naturopplevelser. På gode dager er hun ikke lei å be når naboer og venner skulle trenge en håndsrekning.

Ulykke satte spor
Vi er mange her nede som har valgt denne delen av verden å bo i på grunn av helsen – forteller Wenche. Etter mange år som pleier i hjemmesykepleien og ved sykehuset på Kalnes er hun ikke lei å be når noen av de mange venner og naboer skulle trenge noen omsorgshender. 

Etter en fallulykke for 6 år siden var det ikke mange rundt meg som trodde at jeg skulle bli så bra som jeg er i dag sier Wenche videre. Et fall på 6 meter og ned i betongen satte henne i rullestol en periode, men viljen vant over skadene og iherdig trening førte til at hun igjen kunne bevege seg rundt på egne ben. Imidlertid satte ettervirkningene av dette uhellet seg litt i hodet, og da ble flyttingen til herlige Arguineguin løsningen. Miljøskifte og gode venner rundt meg har gjort underverker – smiler Wenche, men poengterer at hun nå lengter hjem til Norge og Moss.

Lengter hjem
Som Ekholtjente og tidligere elev ved Ekholt skole sitter røttene dypt. Uansett hvor godt man har det, er hjemlengselen det verste å hanskes med – sier Wenche tankefullt. Familien har hun ikke sett på halvannet år og slikt tar på. Ingen besøk og ingen hjemreise har vært mulig. Nå lysner det imidlertid i de fjerne – smiler hun. Vaksinene er kommet og de første stikkene har de fått. Om ikke lenge er både hun og Rolf fullvaksinerte og med de lovede koronapassene på plass, håper de å kunne besøke sin barndoms by igjen.

Digitale medier
Det er klart man lengter hjem. Noen ganger litt mer en andre, men med tanke på hva dette oppholdet har gitt oss, er det med takknemlighet vi ser tilbake på årene som har gått. Litt av lengselen stagges med alle de fine digitale mediene som er tilgjengelige. Jeg leser daglig aviser fra Norge og gleder meg hver måned til Høyda Avisa dukker opp i nettportalen. Muligheten til å snakke med familie i timevis uten kostnad på Messenger gir også mye til oss som bor her nede på Gran Canaria. 

Wenche Lauritzen og Rolf minner oss på at vi endelig må sende hilsener til alle venner og kjente i hjembyen Moss og Rygge. Vi venter på vaksinepasset og litt mer åpne grenser – så fyker vi hjemover.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Privat

Related posts

Lavere annonsepris i Høyda-Avisa for foreninger og klubber i Moss

mortensen

Høyda avisa «populær» også i Sør-Afrika

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy