Image default
Mat & Drikke

SuCasa: Brenner kaffe av ypperste kvalitet

SuCasa er den nyeste tilveksten til næringslivet på Bredsand. Distriktets største mikrobrenneri av kaffe har som mål å levere økologisk og organisk kaffe av ypperste kvalitet til kafeer, restauranter og hoteller på hele Østlandet.

Su Casa startet opp virksomheten sin denne uken, og de første restaurantene og kafeene har allerede fått sine første leveranser. 

– Siden vi er fra Columbia selv så har kaffen herfra hovedfokus. Her samarbeider vi med flere kaffeprodusenter om levering av økologisk, organisk kaffe av den beste kvalitet. Kaffe som er fri for sprøytemidler og som er dyrket på en bærekraftig måte, sier Carlos Amortegui, en av to som står bak Su Casa.

– I tillegg vil vi kunne tilby kaffe fra en rekke land rundt i verden. Vi vil ha kaffe fra de fleste store kaffeproduserende nasjonene, og kaffe med en rekke smaker.

Drikker mye kaffe
De er optimistiske de to eks-columbianerne som står bak Su Casa, eller «Ditt Hjem» som firmaenavnet betyr på norsk.

– Nordmenn er de nest mest kaffedrikkende menneskene i verden etter folk i Finland. De aller fleste handler ferdig filtermalt rimelig kaffe på butikken. Nå vil vi omvende folk, slik at de ser at det er stor forskjell på kvaliteten på kaffen som brukes. 

Har flere kunder
Han forteller at de i tiden framover vil jobbe hardt for å få innpass på hoteller, restauranter og kafeer rundt på hele Østlandet.

– Foreløpig er vi ikke inne i noen hotellkjeder, men håper det kan være avtaler på gang i løpet av kort tid. Vi har heller ikke fått noen kunder i Mosseregionen ennå, men det bør også være mulig ganske snart. Vi har imidlertid avtaler med kafeer i både Sarpsborg, Oslo og Hølen samt noen kunder i Vestfold og er dermed godt i gang.

Brenneributikk
Carlos Amortegui forteller at privatpersoner også vil kunne kjøpe kaffe fra Su Casa.

– Vi etablerer en liten butikk i tilknytning til kaffebrenneriet. Her vil vi selge brent kaffe med forskjellige smaker i alt fra 250 grams poser og oppover. Det er bare å komme innom for å oppdage nye spennende og gode smaker av kaffe. Her vil vi også selge kaffemaskiner, smiler han. 

Kvalitetskaffe og miljø
Carlos Amortegui har jobbet med kaffe i flere år, og vet hvordan kvalitetskaffe skal produseres. Han er fra Colombia, er bosatt på Nesodden og har jobbet for Kaffedoktoren i Moss som servicetekniker i flere år. 

– Så fikk vi lyst til å starte vårt eget kaffebrenneri og kom over disse lokalene i fjor. Etter å ha forberedt oppstarten grundig så er vi nå klare til å erobre det norske markedet. Kaffen vår blir laget etter de samme metoder som vi bruker ved prosjektet vårt i Columbia. Vi jobber også med å utdanne flere til å jobbe slik vi ønsker. I januar hadde vi også et internasjonalt kurs i Columbia for å tilpassa prosessene til våre krevende kunder i Norge som med sitt forbruk av kaffe vil gi liv til et stort prosjekt i Columbia. 

I Columbia utdanner vi både bønder, agronomer og folk som er interessert i helsebringende produkter og prosjekter som vil ha stor betydning for lokalsamfunnene. Vårt fokus er i tillegg til å tilby nordmenn kvalitetskaffe også å ta ansvar for miljø og ta vare på menneskene i produksjonskjeden, sier Carlos Amortegui.

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Related posts

«Det lille Høidepunktet»

mortensen

Kråkene flyr høyt hos Johnny på Varnaveien Mineralvann

mortensen

Varnaveien Cafe: Årets juletalerken er klar!

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy