Image default
Mat & Drikke

Forsyner Norge med kaffemaskiner

FRA SINE LOKALER I RABEKKGATEN FORSYNER COFFEE TEAM AS HELE NORGE MED KAFFE MASKINER AV BESTE KVALITET. FIRMAET HAR ET FORHANDLERNETT SOM MED NOEN FÅ UNNTAK DEKKER HELE NORGE.

– Vi etablerte Coffee Team AS i mai 2015. Først jobbet vi hjemmefra, men i desember året etter flyttet vi inn her i Rabekkgaten. Her har vi det vi trenger av lokaler og gode arbeidsforhold for samtlige fire ansatte, sier Marius Hellerud Olsen. 

God start
Og Coffee Team AS har hatt noen gode startår.  – Pila har pekt oppover fra dag en. Det er tydelig at vi har truffet godt i markedet. Bare i fjor hadde vi en økning i omsetningen på 25 prosent.

Coffee Team AS har både salg og leasing av kaffemaskiner til privatpersoner, bedrifter og næringsdrivende i alle kategorier. De utfører også service, har rensemidler, reservedeler og tilbehør til de fleste kaffemaskiner.

– Maskinene er kostbare, så hovedsakelig handler det om at bedriftene inngår leasingavtaler av en viss varighet med service inkludert i avtalen. Kaffe er viktig på en arbeidsplass og alle vil gjerne ha en god løsning. Dersom noen virkelig ønsker det så kan vi også skaffe kaffe, sier han.

Tredje generasjon
At Marius Hellerud Olsen havnet i kaffemaskinbransjen var vel ingen tilfeldighet. Faktisk er han tredje generasjon i bransjen.

– Bestefar var en av de første som satset på kaffemaskiner i Norge gjennom sitt storkjøkkenfirma. Faren min var også involvert i dette firmaet, og han er også med nå i dag. Vi har hatt en lidenskap for kaffe alle tre generasjoner, smiler han.

Det er de helautomatiske maskinene fra Franke som Coffee Team AS har det norske agenturet på.

– Vi er en av fire-fem norske firmaer som har agentur på Franke sine maskiner. Vi mener selvsagt også at dette er noe av det beste du får av kaffemaskiner. Franke er uansett blant de fire-fem mest anerkjente merkene som finnes på det norske markedet. Derfor er maskinene våre svært så populære blant annet på HOREKA-markedet (hotell – restaurant – kafe). 

Forhandlernett
Marius Hellerud Olsen forteller at de nå har 10-15 forhandlere rundt i Norge og et stort nettverk av servicefolk som bidrar.

– Hele nettverket styres fra lokalene våre her i Rabekkgaten i Moss. Vi har valgt en modell med forhandlernett rundt i Norge fremfor å stå for salget selv. I enkelte områder hvor vi mangler forhandlere gjør vi jobben selv. I tillegg har vi også forhandlerfunksjonen her i Østfold.

I verdenstoppen
Norge er et av de landene i verden hvor det drikkes mest kaffe målt pr innbygger. Det er faktisk kun Finland som har et høyere kaffeforbruk i forhold til folketallet. I 2017 var det totalt forbruket av kaffe i Norge på over 45 000 tonn. Det betyr at hver og en av oss uansett alder brukte ni kilo kaffe i løpet av kalenderåret.

Kaffe er også verdens nest mest omsatte handelsvare etter olje. Cirka 70 land produserer kaffe, og i 2010 sysselsatte sektoren nærmere 100 millioner mennesker, i følge kaffe.no. 

Tore Kubberød (tekst)
Jørn Mortensen (foto)

Related posts

Håndverk med sjokolade og kokos

mortensen

Leif Tommy og Rune skal ta Gobua til nye høyder!

mortensen

Økt epleproduksjon

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy