Image default
Sport

Squash – den ultimate idretten?

I 2023 er det faktisk hele 40 år siden rackertsporten squash kom til Moss. Jakten på den lille gummiballen innenfor de fire veggene er fortsatt svært populær blant mange, men det er plass til flere.

Ved første øyekast kan kanskje squash virke som en litt komplisert idrett, men faktum er at den er at den er både lett og lære, og lett å bli god i. Rett og slatt en idrett som man fort kan bli hekta på. I tillegg til idrettsgleden man oppnår, så byr denne racketsporten på en helsemessig god avkastning. Så godt som hele kroppen er i sving. Her får du trent både styrke, utholdenhet og koordinasjon på en leken måte. Rett og slett en sport som det er verdt å prøve ut.

En del av identiteten
Det er mye som har blitt endret og utviklet i takt med tiden hos Spenst Moss gjennom årene, men en avdeling har holdt stand siden 1983.

– Squashbanene har alltid hatt en sentral plass her på senteret. De er en del av identiteten vår. Riktignok er det en bane mindre nå enn det var i utgangspunktet, men tilbudet er fortsatt godt nok til å dekke etterspørselen, forteller Thomas Solberg, som er daglig leder på treningssentret.

Populært blant elevene
Da Høyda-avisa var innom var det medlemmer fra Moss Squashklubb som er i gang med trening. Klubben drifter ligaspillet som starter opp på høsten og holder på hver onsdag til utpå nyåret. Her blir spillerne delt inn i puljer hvor vinneren rykker opp et nivå og den som kommer sist går ned et hakk. Selv om disse utøverne må kunne kalles for godt voksne, så forteller Solberg at det også er mange unge som bruker banene.

– De aller fleste av ungdommene som spiller squash gjør dette på dagtid, så derfor er de ikke så synlige. Det er mange skoler i området som er flinke til å legge sine gymtimer hit, og da er squash en svært populær aktivitet, forteller han.

Ønsker flere velkommen
Thomas Solberg legger allikevel ikke skjul på at han gjerne skulle ha sett at flere ungdommer tok i bruk banene også etter skoletid.

– Vi har sett på ulike tiltak for å få med flere unge spillere. Vi har allerede gjort noe med leieprisen i helgene, som vi håper at skal slå positivt ut. I tillegg så vil vi nå starte opp en egen squash skole for unge medlemmer. Vi har hatt god effekt av slike aktiviteter tidligere, og håper selvfølgelig at det samme vil skje igjen, forklarer han.

Trivselsgaranti
Uavhengig av om man er ung eller godt voksen så håper Thomas Solberg at de som er nysgjerrige på å prøve ut denne fascinerende racketsporten legger turen innom Spenst Moss for en prøvetime. Han garanterer en god opplevelse.

– Squash er en idrett som passer for alle uavhengig av nivå. Den er lett å mestre og lett og like. Jeg vil nesten si at den kan være litt avhengighetsskapende. En utmerket måte å få brukt hele kroppen på, avrunder han.

Tekst Petter Andresen

Foto Jørn Mortensen

Related posts

Ny diskgolfbane i Solliskogen

mortensen

Federico Ventura: Caddie i verdensklasse

mortensen

Trym Varland: En råtass på sykkel

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy