Image default
Sport

Ny diskgolfbane i Solliskogen

For kun få uker siden ble avtalen som muliggjør å etablere en diskgolfbane i Solliskogen på Øreåsen underskrevet. Nå skal byen få sin første 18 hulls bane, og dugnadsgjengen er allerede godt i gang.

Etter å ha vært på leten i en god stund etter et område for å kunne etablere 18 hulls diskgolfbane, så har endelig Moss Diskgolfklubb kommet i mål. Nylig ble de enige med Rygge Tomteselskap om leie av areal for å anlegge en bane i Solliskogen på Øreåsen. De 18 kurvene vil bli plassert ut med en varierende lengde på mellom 40 og 100 meter mellom utkast og selve kurven, hvor samtlige hull i utgangpunktet vil bli par 3 hull. Ved første øyekast må vi bare innrømme at banen ser ut til å bli av det krevende slaget, med stedvis tett skog og et juv som må passeres. Det får frem smilet hos de tre gutta i den lokale diskgolfklubben. – Banen vil riktignok hete en teknisk skogsbane, men den blir nok ikke så avansert som du kanskje tror. Den vil egne seg godt både for helt ferske diskgolfspillere og de mer drevne entusiaster, forteller Tor-Wegar Winther.

Kvalitet tar tid

De 140. 000 kronene som Moss Diskgolfklubb mottok fra Sparebankstiftelsen DNB i april vil komme godt med i etableringen av det nye anlegget i Solliskogen. En bane som klubben kommer til å ta seg god tid med å ferdigstille.

– Vi ønsker å gjøre dette skikkelig med en gang slik at både opplevelsen når man spiller her, og ikke minst tilbakemeldingene blir gode fra første stund. På lik linje med vanlig golf, så er dette med god rating viktig for oss også. Målsettingen er at den skal stå ferdig i løpet av året, uttaler Morten Johnsen.

Det er ikke så lett å forestille seg hvor stor banen i Solliskogen vil bli ved å bare ta en titt innover i skogen. Gutta i diskgolfklubben har selvfølgelig gjort grundig research i forbindelse med plassering av kurvene, og de kan fortelle at man må gå cirka halvannen kilometer før man kommer i mål på diskgolfbanen som skal være åtpen hele året.

– Ja, det er det vi har sett for oss. Så sant det ikke kommer vintre med så mye snø at man må vasse i den til knærne, så vil den være åpen for spill. Slik vintrene har vært her de siste årene så tror vi at det skal gå helt fint, smiler Morten Johnsen.

Rimelig inngangsbillett

De tre gutta som møter oss i Solliskogen er selvfølgelig alle drevne spillere innenfor denne raskt voksende sporten, hvor det er minimale krav til utstyr for å kunne delta. Egentlig kan man klare seg med en disk, forklarer Johnsen.

– Man kan klare seg med en disk, men det er helt klart å anbefale at man kjøper en startpakke innholdende tre disker. Har man en driver, en midrange og en putter så er man «good to go», uttaler han

.

Populær sport

Diskgolf kan spilles både som lagspill og individuelt. Det arrangeres både NM og Norgescup i den for mange relativt ukjente sporten i tillegg en rekke turneringer. Antall klubber i Norge er stadig økende og det samme er antall aktive spillere. I Moss Diskgolfklubb merker man også en voksende interesse for sporten lokalt selv om de ikke har brukt nevneverdig med tid på å rekruttere medlemmer frem til nå.

– Uten at jeg har det eksakte antall medlemmer i hodet så vil jeg tro at vi nærmer oss 100 personer. Vårt hovedfokus frem til nå har helt klart vært å få etablert et 18 hulls bane og så snart den er ferdigstilt vil vi skifte fokus til å få med oss flere til å spille. Planen er å starte opp nybegynnerkurs på sikt og gjerne få opparbeidet en egen ungdomsavdeling, forklarer Morten Johnsen.

Tyvstarter i mai

Selv om banen nå bare er i det man må kalle for en dugnadsfase så ser gutta for seg å invitere til en turnering allerede i midten av mai. 

– Planen er at vi skal sette opp en provisorisk bane for bruk allerede 14. mai. 

I år vil denne kunne være tilgjengelig for klubbens medlemmer, men målsettingen vår er at dette skal bli en årlig foreteelse som skal være åpen for alle, avrunder Stian Clausen.

Related posts

Linn er Norges raskeste sykepleier

mortensen

Sykkelverket: – Nå har vi havnet midt i smørøyet

mortensen

Går for hårete mål med en god dose girlpower

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy