Image default
Sport

Går for hårete mål med en god dose girlpower

I 2018 satte sykkellaget, Team Girlpower ny rekord for jentelag i sykkelrittet, Den Store Styrkeprøven Trondheim – Oslo. Med på suksesslaget var hele fem jenter fra mossedistriktet. I årets utgave er jentelaget igjen på rekordjakt. Nok en gang med mossejenter på startstreken og de er mer enn klare til å bidra. 

Det var under fjorårets utgave at Team Girlpower til slutt klokket inn i Oslo på tiden, 17.56.12. Blant de 21 jentene som fullførte og dermed var med på å sette ny rekord var hele fem fra mossedistriktet. To av disse var Jorid Ødegaard og Cathrine Holme. De stiller også på startstreken i år når jentelaget går for å slå sin egen rekord. Avgjørelsen ble tatt nesten momentant.

– Jeg tror faktisk at det var det siste jeg fortalte mannen min før vi sovnet den natten vi kom i mål, ler Cathrine Holme før hun fortsetter. – Den opplevelsen av å få være med på et jentelag som dro lasset sammen til de grader trigget meg helt sykt. Rekorden ble jo til slutt den berømte prikken over i-en. Dette var bare noe jeg måtte oppleve igjen, forteller hun.

Lokal duo
Lagvenninnen, Jorid Ødegaard nikker gjenkjennende da fru Holme forklarer om sitt raske valg. Nå er det de to som skal representere Moss på årets Team Girlpower-lag, hvis ikke flere melder seg på i løpet av den nærmeste fremtiden.

– Vi er inne i en fase nå hvor det jobbes hardt for å få på plass et lag bestående av minimum 20 jenter. Jo flere som kan være med å bidra, jo større er muligheten for at vi når vårt litt hårete mål. Det er flere lokale jenter som er med på treningene, men det er høyst usikkert om flere enn Cathrine og meg vil stille til start, forklarer Jorid Ødegaard.

Stiller godt forberedt
Laget som består av hardtarbeidende sykkeljenter fra store deler av Østlandet trener nå for fullt for å optimalisere hver enkeltes rolle innad i laget. Da er det greit å få testet ut oppgavene i diverse turritt. Enebakk Rundt er i skrivende stund allerede unnagjort og den siste helgen i mai venter nok en test. Da er det Randsfjorden Rundt som står på programmet. Som om ikke det er nok, så venter også, Mjøsa Rundt før laget samler troppene til en samling på Hafjell. Dit sykler man selvfølgelig frem og tilbake. 

Må tørre å være offensive
Skal man ut på en rekordjakt i et sykkelløp som er hele 540 kilometer langt, ja da sier det seg selv at man må ha et svært godt treningsgrunnlag. Verken Ødegaard eller Holme ligger våkne om nettene av den grunn. De er vant til å trene nesten daglig gjennom hele året. For å gjennomføre Den Store Styrkeprøven holder det lenge med å være godt trent, men i det momentet man er ute etter det lille ekstra må det mer til.

– Jeg vil nesten påstå at det er minst like viktig hva man har mellom ørene som det å være godt trent. Man må være psykisk til stede hele veien og klar til å bidra for laget når det trengs. Det handler om å tørre å være offensiv, forklarer Ødegaard.

Fellesskapet viktig
Hvis forholdene ligger til rette så håper Team Girlpower på å passere målstreken i Oslo på 17 timer i årets utgave. En ny rekord frister selvfølgelig, men det er også andre momenter som er viktige for jentelaget.

– Dette er en stor jobb som vi gjør sammen som et lag og derfor er det viktig for oss at flest mulig får oppleve den ubeskrivelige følelsen når vi ruller over målstreken. En ting har vi lært oss og det er at man ikke skal avskrive noen underveis. De som ser litt kjørte ut tidlig i rittet kan fort spille en sentral rolle når det hele skal avgjøres. Her er det ene for alle og alle for en, forklarer Ødegaard.

Tommel opp for støtteapparatet
For å nå sitt litt hårete mål så holder det egentlig ikke å bare stille et slagkraftig jentelag på bena. Man er også avhengige av støttespillere underveis. Man trenger rett og slett et skikkelig støtteapparat som til å serve de ulike behovene som oppstår. Det har Team Girlpower. 

–  Vi har et støtteapparat som jeg rett og slett vil beskrive som en fantastisk gjeng. De står last og brast med oss syklister uansett hva vi måtte ha behov for. De er rett og slett helt uvurderlige, skryter Jorid Ødegaard.

Noe helt spesielt
Det er nå litt over en måned igjen til Team Girlpower stiller opp syklene på startstreken i Trondheim. De to mossejentene er mer enn klare for å være med å bidra.

– Vi skal gjøre vår del av jobben og vi gleder oss veldig selv om det garantert kommer til å bli tøffe tak underveis. Det å få lov til å være en del av et jentelag er bare rett og slett utrolig artig og for min del er nok akkurat dette hovedgrunnen til at jeg er med i år. Jeg kunne jo si som mange andre, «been there, done that», men jeg vet da hva jeg kommer til å gå glipp av. Det vet Jorid også, så vi biter tennene sammen og tar en for laget på ny, avrunder Cathrine Holme fornøyd før hun og Jorid Ødegaard legger ut på en ny treningsturer med laget.

Tekst og foto Petter Andresen

Related posts

NM i kystroing på Tronvik 24.-25. september 2022

mortensen

BMX-Niklas svever høyere enn noen gang

mortensen

Squash – den ultimate idretten?

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy