Image default
Høyda

Sparebank1: Stort engasjement rundt det kontantløse samfunn

Det var nærmest fullsatt auditorium da SpareBank1 Østfold Akershus samlet medlemmer fra Pensjonistforbundet Østfold til en liten prat om det kontantløse samfunn i sin nye storstue på Høyda. 

Det er nå litt over 300 år siden de første pengesedlene (Møhlen-sedlene) ble innført Norge. Siden den gang har det skjedd store forandringer og de er på ingen måte over enda. Nå står vi foran det kontantløse samfunn og det bekymrer mange. Spesielt deler av den eldre garde føler seg svært usikre. Forhåpentligvis kunne mange senke skuldrene etter møtet med den lokale sparebanken. 

Hadde mye på hjertet
Det var direktør for privatmarkedet i SpareBank1 Østfold Akershus, Terese Troy Prebensen som guidet pensjonistene gjennom seansen som ble holdt på bakgrunn av en henvendelse fra Pensjonistforbundet Østfold. Hun opplevde et stort engasjement blant de fremmøtte.

– Opprinnelig hadde jeg laget et manus for møtet, men det fant jeg raskt ut at det bare var å legge til side. De som var til stede hadde såpass mye på hjertet at det var langt mer hensiktsmessig å la de få slippe til. Det ble en svært hyggelig stund som forhåpentligvis beroliget de fremmøtte i forhold til den økonomiske hverdagen vi alle nå er en del av, forteller hun.

Vil fortsatt være der for kundene
Mange av deltagerne på møtet var bekymret for at kontantene nå vil forsvinne for godt. Flere var også engstelige for at kontakten med lokalbanken skal bli borte. Tanken på å bli umyndiggjort ved at barn og barnebarn i langt større grad må ta over deres økonomi gir de ikke noen god smak i munnen. Heldigvis var det gode svar å få.

– Kontanter vil fortsatt være med oss i lang, lang tid fremover. Alle banker har plikt til å ta imot kontanter og det samme har også butikker. Kontakten med banken vil heller ikke bli borte. Vi som lokal sparebank er opptatt av å være der kundene faktisk er. Det bør heldigvis ingen bekymre seg for, svarer Troy Prebensen.

Stiller gjerne opp igjen
Seansen som varte i nærmere to timer tok også for seg nye betalingsmåter som Vipps og utfordringer knyttet til bruk av nettbank. Troy Prebensen besvarte alle spørsmål fra salen etter beste evne.

– Det var en interessant stund vi hadde sammen. De hadde mye på hjertet og forhåpentligvis var de fornøyde med våre svar. Vi stiller mer enn gjerne opp hvis det er behov for en ny runde, avrunder direktøren for privatmarkedet i SpareBank1 Østfold Akershus.

Tekst: Petter Andresen/Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Markerte ny kommune med allsang og riving av gigantisk «mur»

mortensen

Viteren 2019: Snøfreserene «freser» av gårde!

mortensen

Endelig Coop Extra på Høyda

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy