Image default
Høyda

– Alt har vært så morsomt!

Egentlig skulle hun bli sangpedagog, men bega seg ut på en helt annen reise. Nå sitter hun med fem virksomheter, fordelt på EG barnehagedrift, EG Consult og EG Regnskap. Her har hun til sammen cirka 60 ansatte, og hun har ikke angret en dag på at hun valgte som hun gjorde. Og hun synger fremdeles.

Lars Rune Debes tekst og foto

Elisabeth Engen Lie er oppvokst i Larkollen, der familiens hytte ble omgjort til helårsbolig da hun var liten. Hun viste tidlig talent og glede for sang og musikk, og ønsket å bli sanger. Etter noen tid med musikkstudier opplevde hun imidlertid at dette ikke var veien å gå, og tok et hvileår for å orientere seg videre.

– Hva gjorde du da?

– Jeg jobbet som vikar i Øreåsen barnehage, og det var fantastisk. Så jeg var ikke i tvil, jeg ville bli førskolelærer.

Det ble hun, etter hvert også med etterutdanning innen barnevern.


Kompetanse
Hun hadde lenge vært interessert i gründerskap, og fikk snart lyst til å skape sin egen barnehage, et sted med høy kvalitet i alle ledd. Dette var ikke minst for å bidra til å høyne yrkets status. Så da hun fikk disposisjonsrett på en tomt i Larkollen slo hun til, og bygde Støtvigenga barnehage.

– Så sto jeg der, da, 26 år gammel, med over åtte millioner i gjeld.

Dette var i 2002, og det gikk bra. Barnehagen har kystkultur som satsningsområde, og er aktivt ute i nærområdene, blant annet i egen båt.

Som sjef for 15 ansatte følte Elisabeth etter hvert på behovet for mer kompetanse på ledelse, og i 2008 etablerte hun EG Consult sammen med kollega Glenn Halvorsen. I starten leverte de kurs og veiledning til andre barnehager, med hovedvekt på ledelse, kommunikasjon og konflikthåndtering. I tillegg tilbyr hun nå også tjenester som coaching og personlig utvikling.

Inspirasjon
I 2009 kjøpte hun sammen med Glenn Halvorsen Halmstad barnehage, og i 2010 Mattigården barnehage i Saltnes. Dermed hadde hun 60 ansatte i sitt system, og begynte å leke litt med tanken på egen regnskapsfører. Og Elisabeth Engen Lie er ikke den som leker lenge med tanker, så i 2012 var EG Regnskap etablert.

– Det var helt klart et behov for disse tjenestene, og vi har fått så mange eksterne oppdrag at vi nå er i ferd med å ansette medarbeider nummer fire i EG Regnskap. Og der har vi en uttalt målsetting om at ikke bare det faglige produktet skal være av høy kvalitet, men også møtet med kunden. Regnskap og økonomi kan være skremmende og uforståelig for mange, og da mener vi det er viktig å skape trygghet og oversikt.

– Enn din egen oversikt, det har blitt mange prosjekter etter hvert?

– Ja, det har det, og jeg elsker prosjekter. Alt har vært så morsomt, og jeg stortrives med firmaer i vekst. Og så håper jeg at jeg kan gi litt inspirasjon til andre til å ta et skritt ut av komfortsonen, det kan gi så stor gevinst. Men det krever sitt, det blir en livsstil, og man må tenke jobb store deler av døgnet.

Tankemønster
Fram til 2014 drev hun virksomhetene sine fra Larkollen. Så fikk hun tilbud om å flytte inn i Skofabrikken i Rosenvinge Park, og slo til.

– Her er det rundt 15 forskjellige bedrifter, og vi trives godt i et tverrfaglig miljø.

– Og hva er så planene videre?

– Vi har prosjektert Rosenvinge Barnehage, hvor vi vil legge stor vekt på aktivitet og kosthold. Dette er foreløpig ikke godkjent av Moss kommune, på grunn av høy grad av barnehagedekning i Moss, og ønsket om å etablere plasser i sentrum. Men vi håper at dette snart vil bli realisert. Med økninger i boliger som er planlagt i området og  med tilflyttingen som kommer til Rosenvinge Park, så vil det på sikt bli et stort behov for plasser her.

For øvrig har hun tatt en toårig utdannelse som NLP- coach og gestaltcoach, og synes metoden er godt egnet for å hjelpe mennesker til en bedre indre dialog, og videre ut av konflikter og sykefravær.

– Det er faktisk en del mennesker som er sin egen verste fiende uten å være klar over det. Ved å rydde i sitt eget tankemønster er det utrolig mye indre kaos som reduseres og ny energi kommer til.

– Ja vel. Til slutt, du synger fremdeles?

– Det kommer jeg aldri til å slutte med! Jeg synger i Sarpsborg Kammerkor og i et ensemble med stort sett profesjonelle sangere, og det betyr kolossalt mye for meg.

Related posts

Ønsker flere møteplasser på Høyda!

mortensen

Et førjulsbesøk hos HøydaNissen

mortensen

Julemarkedet tilbake i Vingparken

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy