Image default
Bilfestivalen 2019

Skal drifte i Vingparken med 1047 HK

Bilfestivalen på Høyda 2019

Hvis du er glad i fart og spenning på fire hjul, ja da bør du kjenne din besøkelsestid. Lørdag 1. juni kommer en av landets desidert råeste driftingbiler til Bilfestivalen på Høyda. Da blir det sladding på høyt nivå.

Det er bilfirmaet Toyota Østfold & Follo, avdeling Moss som sørger for at mossingene får muligheten til å oppleve drifting på nært hold. Den svært populære motorsporten har slått seg opp som en klar publikumsvinner det siste tiåret. Mye av grunnen til dette skyldes nok både den spektakulære underholdningen, men også det faktum at det hele skjer på et relativt lite område, og dermed er lett å følge med på. Det er lov å begynne å glede seg allerede.

Garanterer topp underholdning
Det er Tor-Anders Ringnes (32) fra Rakkestad som skal stå for underholdningen i Vingeparken. Rakstingen er ingen hvem som helst innenfor driftingmiljøet her til lands. Han har drevet aktivt med drifting i 12 år og i 2013 ble han norgesmester i Power Drift. I tillegg har Ringnes vært på vinnerlaget i konkurransen, Super 3 på Gatebil tre år på rad.  Nå lover han å skape show for mossingene.

– Det er planen. De som tar turen vil garantert ikke bli skuffet. De får muligheten til å oppleve en av de aller grommeste driftingbilene i Norge. Et skikkelig råskinn med hele 1047 hestekrefter under panseret. Jeg kan garantere mengder med blå røyk og mye lyd. Rett og slett god underholdning, smiler han.

Tidenes krasj
Det er rett og slett et realt råskinn av en bil som Rakkestad-karen stiller med under Høyda Bilfestival. Hans Toyota GT 86 har en Supra-motor med mer enn nok hestekrefter til å skape fart og spenning. Dette er faktisk den andre GT 86 –utgaven som Ringes har bygd. Den første endte ble totalvrak under Gatebil i 2016.


– Det var vel det vi kan kalle for tidenes krasj. Jeg fikk et rundkast med bilen i over 200 kilometer i timen på Rudskogen. Heldigvis kom jeg fra det uten skader. Det tyngste med opplevelsen var egentlig å se bilen som jeg har brukt uendelig med arbeidstimer plutselig egnet seg kun som vrakpant. Det tok meg to år å bygge opp den som jeg har i dag og som dere vil kunne ta nærmere i øyesyn i Moss, forteller han.

Legendarisk comeback
Tiden frem mot Høyda Bilfestival er en travel tid for, Tor-Anders Ringnes. I sammen med Toyota reiser han rundt i landet og promoterer comebacket for modellen, Toyota Supra. Selve flaggskipet blant Toyotas sportsbiler. Supra kom første gang på markedet i 1978. Modellen som blant annet er kjent fra filmsuksessen, The Fast And The Furious gikk ut av produksjon i 2002. Nå er det femte generasjon av Supra som ser dagens lys. Det gleder både Ringnes og svært mange andre motorsportentusiaster.

Tekst: Petter Andresen


Related posts

Viser frem et råskinn av en annen verden

mortensen

Ny Subaru Forester som hybrid

mortensen

PÅ VEI MOT EN RENERE FREMTID

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy