Image default
Rygge Storsenter

Sam Fikser: Fikser pigger i dine sko

Rygge storsenter berømmer de av sine butikker som har hatt månedens beste omsetning i forhold til samme måned sist år. I januar var det Sam som fikset det. Han viser oss stolt diplomet han allerede har hengt på veggen.

Det påstås at Sam fikser alt. Og jammen fikset han en ny januar rekord for sin lille butikk i storsenteret. Han har senterets minste lokale, med kanskje den mest spesielle butikken. Det er ikke den ting Sam ikke fikser på sine tilmålte små kvadratmeter. Det siste på listen er pigging av sko/støvler slik at det blir tryggere på glatta.

Lærte mye av faren sin

Som liten gutt i Syria hang han alltid rund faren sin som var et unikum til å fikse ting. Han var opprinnelig bilmekaniker, men kundene kom med all verdens rariteter som skulle fikses. På den måten fikk den unge gutten en meget allsidig erfaring meget tidlig. Han har siden han kom til Norge for ca. 9 år siden hatt jobber i mange ulike yrkesgrener. Dette har gitt ham et innblikk i hvordan ting kan fikses. Den viktigste egenskapen har han nok med seg fra sin gamle far, da han med en alvorlig mine minnet den lille gutten om at ting skal ikke kastes – det skal fikses. Viljen til å prøve på ukjente ting var nok også en egenskap han har hatt stor nytte av. Ingenting skal være uprøvet – mener Sam Salman Usman.

Ryddegutt på skomakerverksted

Tiden som rydde og – visergutt på et skomakerverksted i hjemlandet var en tid Usman tok meget godt vare på. Han lærte mye av de gamle erfarne skomakerne og lærte seg teknikker som ikke krever all verdens moderne utstyr.

Sko er kostbare plagg minner Sam fikser oss om og smiler bredt da en dame kommer innom og henter sine gode dansesko som Fikseren i Storsenteret har fikset. Denne mannen kan absolutt anbefales smiler damen til oss når hun haster videre på sin handletur.

Mye sømreparasjoner

Det blir nok den kraftige symaskinen som er mest i bruk, nikker Sam da vi spør om den heftige Berninaen av litt eldre modell. Vesker, sekker og belter kommer inn nesten hver dag. Også vindu skift i båtkalesjer er blitt populært. Dette er kostbare reparasjoner hos de store seilmakerne, men de har nok litt mer utgifter en meg og må ta mer betalt, smiler den nevenyttige unge mannen.

Mobilrep

Da vi mot slutten fikk øye på skiltet som forteller at Sam også fikser mobiltelefoner, måtte vi bare spørre. Er det mulig? Jada -smiler han og sier at det går mest på skifte av glass og ladeutganger og slike ting. Han har også fått tørket et par vannskade telefoner som kunne brukes igjen, men det er et sjansespill som fort kan koste penger uten et godt resultat.

Pigging av vintersko og støvler

Det siste på listen av ting som fikses, er pigger i sko og støvler. Det farlige glatte vinterføre satte Usmann på ideen, og etter et par forsøk var resepten klar. Nå pigges det, som man sier, ”under en lav sko”, og dette utføres mens du venter.  

Det må jo sies til slutt at vi var imponert av pågangsmot og kunnskaper hos Sam ”Fikseren” Salman Usman. Med sin snaue 35 år på nakken har han rukket mye og har virkelig fremtidsplanene klare. Vi kan bare anbefale ham på det varmeste og ønske ham lykke til.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Bli med på damenes hengekøyetur 2. oktober på Nes, Jeløy

mortensen

Mix Rygge Storsenter; Softis om vinteren er undervurdert

mortensen

Combo restaurant 5 år – Suksessbedrift på Rygge Storsenter

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy