Image default
Rygge Storsenter

Leverer fantastiske tall i jubileumsåret

Rygge storsenter har vært en eneste stor suksesshistorie siden de åpnet dørene i november 2007. I år feirer sentret 15 år. Det skal selvfølgelig markeres med brask og bram.

Vi må tilbake til 8. november i 2007 for å finne dagen da Rygge storsenter kunne ønske sine kunder velkomne for aller første gang. Senterleder, Lene Hanche Hafskjold blir nesten litt rørt når vi snakker om det. Hun har vært med på eventyret hele veien.

– Det er litt rart å tenke tilbake. Kort oppsummert kan jeg vil si at dette har vært 15 morsomme, og ikke minst innholdsrike år. Jeg kan med hånden på hjertet si at ingen dager har vært like, og det har jo gjort jobben min som senterleder både spennende og utviklende, forteller hun.

Trofaste leietagere
I jubileumsåret 2022 er det i overkant av 400 personer som har sitt daglige virke på storsentret. Av disse er det ca. 10% som har vært med helt siden starten. Stabilitet har vært et varemerke hele veien, forklarer senterlederen.

– Helt klart. Vi har selvfølgelig endret oss i takt med tiden, men det har vi klart uten å miste vår identitet. Sett i forhold til hva som er vanlig på et kjøpesenter, så synes jeg at vi har hatt lite utskiftninger totalt sett. Stabilitet betyr selvfølgelig mye for våre leietagere. Det vises jo godt ved at over halvparten av våre butikker i 2022 har vært med siden starten.

Passerte milliarden
Når det kommer til omsetning, så har storsenteret levert solide tall hele veien. Den ene omsetningsrekorden etter den andre har falt. Driftsåret 2022 ser ikke ut til å bli noe unntak.

– Det er alltid hyggelig å kunne presentere gode tall. Det har vi klart hele veien. For å sette det hele litt i perspektiv, så hadde vi en omsetning på 537 millioner i 2008. Hvis vi går 10 år frem i tid så hadde dette økt til 722 millioner i 2018. I fjor rundet vi en milliard for første gang, og det ser ut til at det skal bli minst like bra i år, forteller Hanche Hafskjold. 

– Hva mener du er de viktigste faktorene i forhold til storsentrets suksess?

– Oj, det er nok mange. Tilgjengeligheten har selvfølgelig vært viktig. Vi ligger jo bokstavelig talt midt i smørøyet her oppe på Høyda. Stor gratis parkering på to sider av bygget spiller jo også inn. Utviklingen av hele området har også slått positivt ut for oss, og ikke minst stabiliteten vil har klart å opprettholde. Jeg mener vi har en god miks av butikker som gjør senteret interessant for mange, forklarer senterlederen.

En artig historie
Når vi ber Lene Hanche Hafskjold om å trekke frem en spesiell hendelse som virkelig har satt seg i minnet i løpet av de 15 årene som senteret har eksistert, så er hun rask til å svare. 

– Da må vi skru tiden tilbake til 2012 da vi var med i tv-programmet, Åndenes Makt. Det var en høyst spesiell hendelse, smiler hun. – På bakgrunn av flere merkelige episoder på sentret tok vi kontakt med folkene i produksjonsteamet bak tv-programmet. De kom på besøk, og en klarsynt avdekket at det var en tidligere formann på fabrikken som lå her som skapte furoren. Han var tydeligvis ikke fornøyd med at bygget skulle ende opp med å bli et kjøpesenter, ler hun. 

Imponerende besøkstall
Det hersker liten tvil om at Rygge storsenter har befestet sin plass i løpet av de 15 årene de har vært i drift. For å bekrefte dette er det bare å se på besøkstallene. De har vært stigende hele veien, og det ser ikke ut til å stoppe med det første.

– Vi er superfornøyde med våre besøkstall. Vi liker å sammenligne med 2019 som var det siste normalåret før pandemien slo til. Fra den tid og frem til nå så har besøkstallene steget med hele 33%. Allerede i oktober i år passerte vi to millioner besøkende, og fortsatt venter svært travle perioder før året er omme. Det ser unektelig bra ut, uttaler hun.

Slår på stortromma
Når senteret nå fyller 15 år den første uken i november, så kommer man jo ikke utenom at det må feires. Faktisk er hele uke 45 satt av til dette, og programmet er variert.

– Vi er gode på å feire når anledningen byr seg. I uke 45 vil vi blant annet by på en 10 meter lang marsipankake, pølsefest, moteshow og flere andre godbiter. Noen er av det litt spesiell slaget. Hva sier du til en syngende kake, ler Hanche Hafskjold.

Related posts

Nyinvestering hos Specsavers på Rygge Storsenter

mortensen

Coop Obs: Fårikålen holder fortsatt stand

mortensen

Optimismen råder igjen på Rygge storsenter

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy