Image default
Nytt på Høyda Rygge Storsenter

Ønsker flere skravlekopper på Rygge storsenter

Nå er det altså offisielt. Rygge storsenter har blitt et sertifisert Skravlekopp-senter. På samtlige spisesteder vil man nå kunne finne de grønne Skravlekoppene som forhåpentligvis vil være med på å skape økt hverdagsglede for mange.

Velger man altså å gå for en Skravlekopp neste gang man bestiller en kaffe på et av spisestedene på Rygge storsenter, så signaliserer man samtidig til de andre gjestene om at man gjerne ønsker noen å slå av en prat med. Det trenger ikke nødvendigvis å være de dype samtalene, forklarer initiativtaker Venke Knutson.

– Med Skravlekoppen i hånden står man fritt frem til å velge hva man vil prate om. Dette er tenkt som et lavterskeltilbud med et mål om å skape økt inkludering og større raushet mellom mennesker. Her kan man fritt styre innholdet i samtalen uten at man verken trenger å gå i dybden eller at det må ende opp i et vennskap, forklarer Knutson.

Så ikke den komme
Det var etter å ha overvært et innlegg om ensomhet av den engelske entreprenøren Hillary Cottham under Arendalskonferansen i 2017 at den tidligere popartisten fikk ideen til konseptet.

– Akkurat den opplevelsen i Arendal traff meg så inderlig. Jeg hadde aldri tenkt på ensomhet på denne måten tidligere, men når man først ble observant på det, så kunne man jo legge merke til det stort sett over alt. Det ble rett og slett starten på min lille drøm om å lage en folkebevegelse for et rausere og mer inkluderende samfunn, uttaler hun.

En aktiv bruker
Folkebevegelsen har siden oppstarten spredd seg ut i det ganske land. I skrivende stund er over 300 kafeer med og over 3000 Skravlekopper utplassert. Knutson har selv blitt en ivrig bruker.

– Jeg har blitt en skikkelig skravlekopp, ler hun før hun fortsetter. – Det var selvfølgelig litt skummelt i starten, men som med det meste annet her i livet så går det seg til. Nå tenker jeg rett og slett ikke over det lenger. For meg er det helt naturlig å gripe etter den grønne koppen. Tenk deg så mange interessante samtaler og spennende mennesker man går glipp av å møte hvis man ikke tør å by litt på seg selv. For å si det slik så vil jeg heller risikere å bli avvist av noen, enn å ta med meg en dårlig følelse av at jeg burde ha tatt meg tid til å slå av en prat med noen som sitter der alene, svarer Knutson.

Har troen på Skravlekoppen
En som virkelig fikk tenning når hun ble informert om Skravlekoppen var Maria Pettersen. Hun er daglig leder for Råde Bakeri på Rygge storsenter.

– Da senterleder kom innom og informerte om dette så tenkte jeg umiddelbart at dette var en fantastisk ide. La oss bare klinke til å bestille mange kopper. Daglig ser jeg folk sitte alene rundt bord som har plass til flere og da gjør man seg jo sine tanker. Jeg tror Skravlekoppen vil finne sin plass her hos oss. Vi må gi det litt tid, men det vil bli en suksess. Såpass tiltro må man ha til hverandre og koppen, svarer hun engasjert.

Kopper nok til alle
Senterleder for Rygge storsenter, Lene Hanche Hafskjold deler i likhet med Maria Pettersen troen på at Skravlekoppen fort kan bli en suksess på senteret.

– Helt klart. Jeg tok meg en runde rundt til de ulike spisestedene for å informere om Skravlekoppen, og samtlige var udelt positive til at vi skulle kjøpe de inn. Nå har vi 100 kopper til disposisjon og dersom det viser seg at vi har behov for flere så kjøper vi de gladelig inn. Dette er virkelig noe jeg har stor tro på, men det må nok modnes litt før det slår ut i full blomst. Frem til det må vi være flinke til å spre det glade budskap. Det kommer vi til å sette i gang med umiddelbart. I vår salgskampanje nå i slutten av mars vil det foruten informasjon om det nye tilbudet også bli delt ut grønne skravle cupkakes og Skravlekopper, uttaler en spent senterleder. 

Har virkelig noe for seg
Like spent er kanskje ikke initiativtaker Venke Knutson. Hun har allerede fått mange bekreftelser på at Skravlekoppen har blitt en suksess.

– Det har kommet så mange hyggelige tilbakemeldinger, og flere av de har faktisk sine røtter her i Moss. Blant annet har vi fått høre om vennegjenger som har utvidet bordet for å inkludere nye mennesker, og om de som har endt opp som kjærester. På enkelte seniorsentre hvor koppene har vært utplassert har det faktisk vist seg at de også har blitt benyttet som en sjekkekopp. Kommunikasjon mellom mennesker kan føre til så mangt, avrunder Skravlekoppens mor med et smil. 

Av Petter Andresen

Related posts

Empet dyreklinikk åpner på Høyda

mortensen

Fargerike Bretun Interiør : «- vi gleder oss til å flytte»

mortensen

Autobuss AS: Fredrikstadfirma har flyttet til Moss

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy