Image default
Mat & Drikke

ROlig stemning

– Vi har jobbet lenge med dette prosjektet og det er hyggelig når man kommer i mål og at det blir slik som man har forestilt seg. Vi ønsker å skape en behagelig atmosfære og en god opplevelse for våre gjester fra trafikkerte Varnaveien, og det tror jeg vi har lykkes med, sier daglig leder i restaurant RO, Yngvar Andreassen. 

Han har drevet med restaurant-bygging i de største byene i Norge gjennom mange år og ble hentet inn for å gjøre et førprosjekt og skulle i utgangspunktet ikke ha noe med driften å gjøre. Det ble etter hvert gjort en avtale om å også gå inn på eiersiden, og selskapet eies nå likt mellom Enata Eiendom og Y.G drift. – Konseptet er bygget opp helt fra bunnen av og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Vi har hatt et tett og godt samarbeid med interiørverkstedet
«Mirelles», som holder til i gamle skofabrikken ved siden av. Flisene på gulvet er spesialdesignet med restaurantens egen logo, og produsert i Vietnam, de finner du ikke maken til noen andre steder, sier Yngvar. Vårt ønske er å skape en helhet, en rød tråd med hele konseptet, både når det gjelder interiør, atmosfære, beliggenhet og valg av meny og ikke minst valg av navnet på restauranten. Vi er i aller høyeste grad tilknyttet helseparken og vil være en bit av det prosjektet, samtidig som vi er en frittstående restaurant. Det å stå på egne ben, gjør at vi kan utforme dette slik vi selv ønsker, sier han.

Rom for alle
– Her hos oss ønsker vi at det skal være rom for alle, enten man kommer for en forretningslunsj, som privatperson, i grupper eller alene. Unge og eldre skal føle seg like velkommen, det er viktig for oss. Vi har innredet et eget barnerom med leker for barna samt mulighet for å se film. Til sommeren har vi planer om både sandkasse og hoppeslott her ute, samt egen barnevognparkering. Nå disponerer vi en park på 25 mål, så det er nok av plass å ta av, sier Yngvar. Selv er han gammel musiker og har også ambisjoner om å skape kulturelle innslag i parken. – Mossefolk er generelt flinke til å benytte seg av kulturelle arrangementer, og jeg ser for meg familiearrangement på dagtid i helger, litt ” allsang på grensen-aktig”. Jeg har et stort nettverk, så jeg får se om jeg får tak i de retta folkene, smiler han.

Vil ha Moss opp og fram
– Hva skal til for å bygge en god restaurant? – Det aller mest elementære er at grunnkonseptet må sitte. Greier man å løse de enkle tingene på en god måte, og ikke minst gjøre opplevelsen god for gjestene er mye gjort. Både mine ansatte og meg selv skal være opptatt av å yte det
lille ekstra, og vi ser oss aldri helt fornøyd. Det er alltid noe som kan forbedres og våre gjester skal føle at kvaliteten er i fokus gjennom hele restaurantbesøket og at de får mye igjen for pengene. Vi vil at folk skal ta turen hit flere ganger, og være fornøyd både med maten og servicen. Jeg sier til mine ansatte at de må ha lyst til å gjøre andre en god gjerning. Det er basic, og det må være på plass. Min visjon er å gi folk et godt tilbud til en fornuftig pris, sier han. Det viktige nå er å komme i drift, og så kvalitetssikre alt arbeidet vi gjør. Det eksisterer nok et slags
«restaurant-spøkelse» i Moss, som sier at ingenting går, og det ønsker vi på det sterkeste å motbevise. Det skjer veldig mye spennende i Høyda-området nå, og det er viktig at både næringslivet og privatmarkedet oppdager oss.

Ulike soner
– Selve restauranten er delt i to, vi har en cafe og lounge-avdeling som innbyr til avslapning. Den andre delen er restaurantavdelingen for bespisning. Cafedelen har et lite podie, samt PA-anlegg så det er mulighet for musikk og små arrangementer. Hele restauranten er tenkt som transparent, slik at man som gjest skal kunne se igjennom og ha oversikt over det hele.  Der finnes et «chambre separet» inne i restauranten med plass til ca 12 personer. Man vil da kunne være en del av miljøet, samtidig som man er skjermet, noe som egner seg godt til både buisniss-møter og privat bruk. Vårt eget vinrom er innglasset og både funksjonelt og samtidig et møbel, sier han. I tillegg har vi flere rom som egner seg for større selskaper som konfirmasjon, dåp og ulike lag, det er bare å ta kontakt med restauranten så vil vi besvare alle henvendelser. Til sammen har vi 100 plasser inne og 100 plasser ute, og har planer om å oppgradere uteområdet betraktelig til sommeren. Det at vi ikke tilhører noen kjede og selv kan bestemme på hvilken måte vi vil utvikle dette, gjør at det blir lettere for oss å skreddersy etter hva folk har behov for, sier Yngvar. For Moss by er det positivt med gode, seriøse aktører og jeg tror ikke vi skal være så engstelig for samarbeid. Jeg har til sammen vært med på 40 restaurant-åpninger, så jeg vil si jeg kjenner gamet ganske godt. Bransjen i sin helhet har en jobb å gjøre med å utvikle markedet og flere gode plasser på et sted gjør at man må strekke seg lengre for å levere kvalitet og det tror jeg bare er positivt. Jeg håper vi har skapt noe som faller i smak i Moss og at folk har lyst til å komme å bruke oss i alle sammenhenger. Vi skal gjøre vårt beste for at våre gjester skal få en fantastisk opplevelse her, avslutter Yngvar Andreassen.

Tekst: Kristin Gudbrandsen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Bajazzo: Nytt på menyen!

mortensen

Familiebedriften som har knekt baguett-koden

mortensen

Nye Mosses er tilbake på plass

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy