Image default
Fritid

Kråker på glattisen

To ganger i uken møtes barn og unge i Moss Ishall. Da er det skøyte- og hockeyskole, som forhåpentligvis skal rekruttere barn til I.L. Kråkenes hockeylag.  

Etter å ha oppgradert hockeyskolemodellen til Stavanger Oliers sin, har interessen for skøyteskolen økt. Isbanen blir delt inn i tre deler med instruktører i hver del. I den ene enden får de aller ferskeste testet ut balansen på skøyter, gjerne med hjelp av pingviner. I midten er gruppen med litt mer kontroll innarbeidet, slik at de kan begynne å leke seg med balanseøvelser og skøyteteknikk. I motsatt ende er basisen på plass, og skøyting med kølle og puck står i fokus.

– Vi skaller det skøyte- og hockeyskole. Men til syvende sist er dette for å lære å gå på skøyter og spille hockey. Målet er å rekruttere barna inn på et aldersbestemt hockeylag etter hvert. Det er I.L. Kråkene som står bak dette, sier instruktør og hockeypappa Knut Erik Hauslo.

Skøyte- og hockeyskolen begynner i oktobermåned og avsluttes i mars. Treninger foregår på tirsdager og lørdager. På treninger er det mellom 6 og 8 instruktører fra hockeyklubben, som alle er der på frivillig basis.

Ikke bare en gutteidrett
Uten skøyte- og hockeyskolen i bunn, blir det heller ikke noe hockeylag for I.L. Kråkene. Etter ny skolemodell har suksessen vært et faktum. Barna gleder seg til treninger og kommer tilbake. Det er likevel ikke så mange jenter med.

– Jenter vil vi gjerne ha mer av. Vi har et jentekretslag som går over flere ishockeykretser. Hvis Stjernen, Sparta, Comet og Kråkene får flere jenter, kan vi ha et eget kretslag i Østfold. Det hadde vært moro. Det er ikke bare en gutteidrett, rett og slett. Jeg vil understreke at denne idretten er for alle, forteller Hauslo.

Hockeyskolen er for alle barn i aldersgruppen 4 til 10 år.

Foreldre på isen i starten
For de ferskeste på skøyte- og hockeyskolen, kan det være betryggende å ha med mor eller far ut på isen. Dette er også ønskelig fra instruktørenes side, ifølge Hauslo.

– Vi ønsker gjerne at foreldrene er med ut på isen i førsten. Barna er gjerne litt nervøse og trenger kanskje litt ekstra hjelp. Når de blir trygge nok sender barna selv foreldrene ut fra banen igjen. Til å begynne med er det derfor mange foreldre på banen, før de havner på tribunen, sier han.

Morsomme treninger og motoriske egenskaper
– Vårt fokus er at alle skal ha det moro. Når de går av banen og er svette i luggen, men synes det har vært moro – da er jeg fornøyd også. Er ikke treningen gøy, får heller ikke barna lyst til å trene lengre. Er det gøy, kommer de tilbake, smiler Hauslo.

Utstyr må selv anskaffes til treningene. Kravet til utstyr øker jo høyere vanskelighetsgrad barna mestrer.

– Det er veldig artig å se; oss voksne er litt redde for å falle. Barna gjør det støtt og stadig, men som oftest bare reiser seg opp og skøyter videre. Barna lærer seg masse her på hockeyskolen. Barna skal først få balanse på skøyter. Når de har fått det, skal det læres å bevege seg på skøytene. Etter det skal barna begynne å koordinere bevegelsene med kølle og puck. Det er derfor en del motoriske egenskaper vi jobber med fra starten av, forteller instruktøren.

Related posts

Team Herulf er noe for seg selv

mortensen

Selvforsvarskurs for jenter: Bli trygg på deg selv

mortensen

MOJFF ung: En aktiv ungdomsgruppe i en aktiv forening

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy