Image default
Nytt på Høyda

Verdens største eiendomsmeglerselskap inntatt Høyda

Det er ikke en hvilken som helst aktør som eiendomsmegler Hans-Erik Engebretsen har fått med på laget når han nå har åpnet sitt kontor i Varnaveien. De har riktignok vært ute av gamet en stund i Norge, men nå er de på full fart frem igjen. Da med en engasjert Høyda-gutt ved roret i Moss.

I februar åpnet meglerforetaket Værla Eiendomsmegling AS i Varnaveien. Bak selskapet står den lokale eiendomsmegleren Hans-Erik Engebretsen, med fortid som megler i blant annet Terra, DNB og Eiendomsmegler 1 Østfold Akershus. Denne gangen har han en virkelig gigant med på laget. Engebretsen starter nemlig opp det amerikanske eiendomsmeglerforetaket Remax sitt femte kontor i Norge. Selv om det kun er kort tid siden han åpnet dørene, så må han si seg fornøyd med velkomsten han har mottatt.

– Starten har egentlig gått over enhver forventning. Til nå kan jeg hatt overraskende mange signeringer. Jeg er så absolutt optimist, smiler han. 

Ikke tilfeldig
Var det noen spesiell grunn til at du nettopp valgte å etablere deg her på Høyda?

– Det var flere faktorer som førte til at jeg havnet på Høyda. For det første så er det jo en massiv utbygging av leiligheter i området, og flere under planlegging. En av Remax sine filosofier er å være best i lokalmarkedet, og da er jo Høyda så absolutt et riktig område å fokusere på. En annen fordel er at det er få meglere her opp fra før av. Som om ikke det er nok, så har jeg i tillegg vokst opp kun 500 meter fra mitt nåværende kontor. Dermed går jeg vel inn i kategorien lokalkjent, smiler han.

Klar til å brette opp ermene
I løpet av sommeren satser Engebretsen på å kunne styrke staben med ytterligere en eiendomsmegler. Frem til den tid vil han selv ta seg av alle oppdrag, mens datteren Nathalie vil stå for såkalte back office-funksjoner. Mossingen er fullstendig klar over at han i oppstartsfasen ikke vil få mye tid til å kunne lene seg tilbake i kontorstolen for å nyte det faktum at han nå står på «egne ben».

– Det plager meg ikke nevneverdig. Jeg er forberedt på å legge ned den innsatsen som må til og derfor utgår sommerferien i år for min del. Det er egentlig en sannhet med visse modifikasjoner for jeg har faktisk satt av en dag, humrer Engebretsen.

Må tenke bredt
Selv om det selvfølgelig er privatboligmarkedet som det nyetablerte eiendomsmeglerfirmaet vil ha hovedfokuset rettet mot, så ser også Hans-Erik Engebretsen et stort potensiale når det kommer til andre områder.

– Fritidsboligmarkedet er et område som vi helt klart kommer til å ha et økt fokus rettet inn mot fremover. Hyttedrømmen lever fortsatt i beste velgående hos mange nordmenn, og trenden viser jo også at flere og flere av oss velger å benytte feriene innenlands. For de som i stedet sikter mot sydligere breddegrader vil vi kunne tilby ferieleiligheter og boliger i samarbeid med våre kontorer i utlandet. Til nå har vi hatt henvendelser vedrørende både leiligheter og boliger i land som Tyrkia, Italia og Spania, forklarer han.

Høy grad av realisme
Selv om Hans-Erik Engebretsen på en måte har måttet starte litt på nytt, så frykter han ikke at det nyetablerte eiendomsmeglerfirmaet i Varnaveien vil måtte bruke lang tid for å få et skikkelig rotfeste.

– Jeg gjør egentlig ikke det. Konkurransen er selvfølgelig hard, men jeg har heldigvis mange faste kunder. Målet for 2020 er å selge et sted mellom 60 og 70 boliger og det tallet føler jeg faktisk har en høy grad av realisme i seg. Så langt har det som nevnt gått over enhver forventning, og ut fra alle henvendelsene som jeg har mottatt den siste tiden så er det lite som tyder på at det vil bli mindre å gjøre fremover. 

Tekst: Petter Andresen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

100 års erfaring innenfor bilsalg

mortensen

Gjenbruksfabrikken: Norges største brukthandel

mortensen

Hos Renate på Bredsand er vareutvalget kortreist så det holder

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy