Image default
Bil

ProAce Electric; opptil 330 km rekkevidde

Nybilsalget har så å si vært «helt elektrisk» de siste årene. Stadig flere av oss velger helelektriske biler. 

Brorparten av alle solgte elbiler her til lands er personbiler, men utvalget av helelektriske varebiler utøkes stadig. For tiden finnes det et sted mellom 20 og 30 ulike modeller å velge blant, noe som er en markant økning fra foregående år. Ifølge Opplysningsverket for veitrafikken er det registrert totalt 2923 helelektriske varebiler pr. juli i 2022. Da snakker vi kun om nyregistrerte varebiler i klasse 1 og 2. 

En av produsentene som har markert seg positivt her til lands er Toyota med modellen Proace Electric. En varebil som så absolutt har truffet godt.

– Vi må si oss svært fornøyd med både salgstall og mottagelse generelt fra næringslivsbransjen i forhold til Proace. Den har absolutt funnet sin plass i et voksende marked, uttaler Christer
Ma-thiesen, som er nyansatt salgssjef for næring hos Toyota Moss.

Et klart satsningsområde
Mossingen har lang fartstid innenfor salg av næringsbiler, selv om han de siste 10 årene har jobbet i en helt annen bransje. Nå skal han være med å ta næringsbilsalget til nye høyder i mosseregionen.

– Det er jo planen og da er det godt å vite at jeg skal fronte et bilmerke som har lange tradisjoner og som er kjent for kvalitet i alle ledd. Næringsbiler er et satsningsområde for Toyota og målet er at 40% av totalsalget skal komme fra nettopp dette området. Da er det bare å brette opp ermene, smiler han.

Det er noen spennende varianter som Mathiesen kan presentere. Alle skreddersydde for å kunne dekke de fleste yrkers behov. Spesielt hvis man er ute etter en varebil med et stort lasterom. Trenger man romslig med plass, fleksible løsninger og lave drivstoffkostnader, ja da Toyota Proace Electric være en modell man bør ta i nærmere øyesyn. 

Alle gode ting er tre
Proace Electric vil bli levert i tre karosserilengder. Du kan velge mellom kort, medium og lang. Du kan også veldig mellom utstyrsnivåene Basic og Comfort. Basic-utgaven leveres blant annet med kollisjonsputer i front og side, 7 tommers skjerm med DAB+, Android Auto og Apple CarPlay speiling av mobilen, elektrisk håndbrems og fleksible seter med mobil kontor-løsning. 

Går man for Comfort-utgaven vil man i tillegg få tilgang til Xenon hovedlys, to soners automatisk klimaanlegg og ryggekamera med 360 graders Visio Park med blindsonevarsling og parkeringssensor foran og bak. Proace Electric har en tilhengerkapasitet på ett tonn og det samme gjelder for nyttelast.

Bredt spekter
Proace-serien består av så mye mer enn det som er beskrevet over. Her finner man også Verso EV-serien som tilbyr fire utgaver, hvor alle er utstyrt med åtte eller ni seter. I tillegg har de også modellen Proace City som også finnes i fire utgaver. Det bør altså være gode muligheter for å finne noe som passer eget behov enten man tenker arbeid eller fritid. For de som ikke ønsker en elektrisk utgave, så finnes de også med forbrenningsmotor.

– Det siste er det viktig å poengtere. Selv om vi har fokus på elbilutgaven, så er Proace fortsatt tilgjengelig med dieselmotor. Her finnes hele seks motoralternativer å velge blant. Det er ikke alle som er helt klare for å kjøre elektrisk enda og de skal vi selvfølgelig også ta godt vare på, avslutter Christer Mathiesen.

Tekst Petter Andresen

Foto Jørn Mortensen

Related posts

Moss To-Takt med store, oppvarmede bruktbil lokaler

mortensen

Mazda MX30 på Norgesturne Mazdas første elbil hos Moss Totakt

mortensen

Nissan Ariya et av årets beste bilkjøp?

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy