Image default
Høyda Nytt på Høyda

Su Casa Coffee – med spesialbrenning for Østfold

Su casa Coffee – eller ditt kaffehus – importerer kaffe fra Colombia som brennes etter nøye utprøvde metoder. Det jobbes mye med å hente frem forskjellige smaker og variasjoner. Med gjentatte tester i ulike deler av landet viser det seg at hvordan du ønsker kaffen skal smake, varierer med hvor i landet du kommer fra. 

Det nytter ikke å tilby kaffe som er brent for Østfold til folk i Oslo – smiler Carlos Amortegui. Der er den nok altfor sterk. Hva det kommer av er ikke Amortegui helt sikker på, men muligens det kan komme av nærheten til svenskegrensen. Etter en del år i Sverige har han erfart at våre naboer i øst liker stort sett mye kraftigere smak på kaffen enn oss.

Spesielt brent for Østfold
Når vi spør om hvordan og hvilke bønnetyper som blandes til Østfold, smiler Carlos og sier at det nok ikke er blandingen som bestemmer det. Smaken bestemmes i brenningen, jordsmonnet og ofte hva som dyrkes på jordene ved siden av kaffeplantene. Det er klart bevist at smaken på kaffen påvirkes hvis det er bananer, kakao eller klementiner på jordene i nærheten. 

Etter gjentatte forsøk med ulike temperaturer i brenningen har Su Casa Coffee kommet frem til et resultat som har falt i god smak ved mange smaksprøveforsøk rundt i Østfold. Denne kaffen kan man foreløpig anskaffe seg hos Su Casa Coffee på Larkollveien 10, 1570 Dilling, på Rød Gård og hos Snikgjest.

De er også stadig på utkikk etter flere forhandlere, så det er bare å ta kontakt med Carlos Amortegui.

Økologisk landbruk.
Carlos Amortegui forteller at all kaffe fra Su Casa Coffee er garantert fri for kjemikalier og sprøytemidler.

Økologisk landbruk og gode arbeidsforhold ligger til grunn for produksjonen. Vi har strenge krav til de leverandører som vi henter kaffe fra, både i Colombia og resten av verden. Rå kaffen henter vi fra de mest anerkjente kaffeområdene, og all produksjonen skjer med tanke på bærekraftig landbruk og ryddige arbeidsbetingelser.

Her hjemme har vi samarbeid med leverandører av kompost som eksperimenterer med innblanding av restproduktet etter kaffebrenningen til innblanding med matjord. På den måten bidrar vi til at vår kaffe får en syklus som bevislig er fra jord til jord.

Vi tilbyr kvalitetskaffe med en sosial profil til kaffeavtaler for kontorer, kaffebarer og serveringssteder over hele Norge sier Carlos tilslutt mens han etterfyller koppen min med den kaffen jeg likte best i mitt smakseventyr hos su Casa Coffee– nemlig Østfoldkaffen. Spenningen nå er knyttet til dommen fra kona som får bedømme smaksprøven jeg fikk med hjem – hvis jeg ikke drikker den selv da!

Tekst: Ivar B Johansen

Related posts

Skousen Moss: Har nødnummer om noe skulle ryke….

mortensen

Softis i GoBua: Et av vårens sikreste tegn på Høyda

mortensen

Tok fullstendig av på Instagram

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy