Image default
Barnehage

Jakken som er for liten til deg, – kan noen som er mindre enn deg bli glad for

Med dette mottoet ønsker Ekholt Barnehage å slå et slag for kreftsaken, samtidig som barna får kjennskap til verdien av gjenbruk. Barn vokser fort og klær, leker og bøker kan bli meget verdifullt for de som er litt mindre. Barneklær blir nesten aldri utslitt og en barnevogn kan være like fin i mange år selv om den ikke er av siste mote.

Ekholt barnehage har holdt åpen i 20 år dette året og med sine 23 ansatte, hvorav 9 har vært med siden åpningsdagen, kan man jammen være enig med daglig leder Tone Løyning Narvesen i at dette er en stabil og god arbeidsplass.

75000 klemmer
Ikke mange kan si at de i løpet av de siste 20 årene har mottatt over 75000 klemmer fra noe over 300 barn forteller Narvesen og legger til at de også er meget fornøyde med de over 600 foreldre som har respondert med positivitet og lovord. Dette gir oss den oppmuntringen vi trenger for å fortsette med det hun selv mener er: «Verdens viktigste jobb».

Fokus på sunn mat
Ekholt Barnehage har et utstrakt fokus på sunn og næringsrik mat under mottoet «fra jord til bord». Alle barna får tre måltider om dagen og hver onsdag åpner «Barnas Restaurant». Dette blir arrangert i fellesområdet som for anledningen er pyntet og gitt inntrykk av at de er på restaurant. 

Alle barna får utlevert en «penge» og betaler før de går til buffeen og forsyner seg av dagens rett som varierer hver uke. Det alterneres mellom fisk, kjøtt, fugl og vegetarmat. Et meget vellykket tiltak som alle, både barn og voksne, gleder seg til hver uke. Maten som serveres har barna vært med å lage hver på sin måte. Det er et vakkert syn smiler den daglige lederen når hun beskriver alle de små hendene med små kniver som skjærer opp grønnsaker.

Høstfest hvert år
Barnehagen holder vanligvis hvert år en høstfest hvor det serveres grønnsaksuppe med grønnsaker fra nærmiljøet. Dette blir det også i år, men i anledning 20 års jubileet, har de valgt å legge en sosial profil på arrangementet. De har som nevnt laget et bruktmarked som inneholder klær, leker og nyttige ting som barna har vokst i fra. Inntektene fra salget, går direkte til kreftforeningen som støtte til forskningen videre. Alle barna har bidratt, og de voksne i barnehagen ønsket også å bidra, og har derfor tatt med en av sine fineste pyntegjenstander og lagt det til salg. Alle må ofre litt smiler daglig leder Tone Løyning Narvesen.

Matfestival til våren
Ekholt Barnehage ligger absolutt ikke på latsiden med aktiviteter som engasjerer både barn, foreldre og andre voksne i barnas liv. Mens spenningen er stor foran høsten arrangement er planene om en matfestival til våren allerede godt i gang. Foreløpig holder vi kortene godt samlet forteller Narvesen, men kan love at det vil bli noe å fortelle om også til våren. Det eneste hun vil røpe er at lokale gårder og matprodusenter vil bli involvert.

Hva som ellers var planlagt av jubileumsfeiring fikk vi lite rede på, men Narvesen kunne fortelle at de hadde fått en betydelig oppgradering av alle uteområder samtidig som de holdt på med en gjennomgående oppussing innvendig.

Alt i alt et fantastisk arrangement som virket svært vellykket. Og det beste av alt – både barn og voksne var like involvert.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Royne Berget; – rebellen som taler barnas sak

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy