Image default
Nytt på Høyda

Starter jubileumsåret med å «slå på stortromma» fredag 3. januar 2020

2020 vil for alltid bli stående som et helst spesielt år i lokalhistorien. Ikke bare feier Moss fantastiske 300 år, men de slår seg også sammen med nabokommunen Rygge.

Dette skal selvfølgelig feires til det maksimale. Ikke bare på nyttårsaften, men gjennom hele jubileumsåret. Det er bare å begynne å glede seg.

Bli med på rivingen av bymuren
For å få en best mulig start inviteres alle borgere av de to kommunene til en felles feiring på nyttårsaften. Nyttårsfesten vil bli holdt på kirketorget i sentrum. Det neste på programmet er et fakkeltog. Fredag 3. januar vil man arrangere en folketog fra Bredsand i tidligere Rygge kommune og ned til Moss by – og industrimuseum hvor det vil bli mulig å ta kommunens nye byvåpen, gullsporen i nærmere øyesyn. Underveis i markeringen vil toget stanse innom Høyda. Nærmere bestemt i Triovingveien (hvor Tools og BilXtra holder til). Her vil det bli en markering som virkelig vil få tankene tilbake til det episke dobbeltalbumet og ikke minst filmen som rockegruppen Pink Floyd ga ut i 1979. Det er ikke tilfeldig forteller prosjektleder Tina Lorentzen i På Høyda – midt i Moss.

– Vi i På Høyda – midt i Moss vil jo svært gjerne være med å bidra og derfor har vi gått inn som Gullsponsor i Moss 2020. Vårt bidrag blir en markering på Høyda i området hvor kommunegrensen gikk tidligere. Her vil vi fysisk bygge opp en mur som skal forestille en bymur mellom kommunene og hva som vil skje med den sier vel egentlig seg selv, smiler Lorentzen.

Syng for Moss
Selve bymuren er selvfølgelig bare en del av totalpakken som På Høyda – midt i Moss bidrar med. På baksiden vil en stor scene bygges opp hvor det både vil bli avholdt taler og ikke minst bli krydret med flere lokale musikalske innslag. Spesielt ett av disse gleder Tina Lorentzen seg veldig til at skal bli fremført.

– Handelsområdets virkelige gave skal jo fremføres fra scenen. Det er det ikke ukjente Torgeir Hansen som skal stå for. På oppdrag fra På Høyda – midt i Moss har Hansen i sammen med Henning Hoel Eriksen og Lars Christian Andersen Lofstad skrevet sangen – Syng for Moss. For å få satt en ekstra spiss på det hele blir Hansen akkompagnert av det tradisjonsrike mannskoret MAS fra Moss. Det tror vi kommer til å bli en fremføring som folk vil huske lenge, forteller hun entusiastisk.

Håper på en real folkevandring
Selv om det fortsatt er en god stund igjen til vi skriver 3. januar i 2020 så håper Tina Lorentzen at folk allerede nå krysser av for denne dagen i kalenderen.

– Vi håper at dette arrangementet ender opp i en skikkelig folkevandring hvor innbyggerne i hele nye Moss kommune ønsker å være med. Jeg er overbevist om at dette kommer til å bli en begivenhet som vil bli husket. Vi skal i hvert fall sørge for at stoppen hos oss oppe på Høyda vil bli storslått, uttaler prosjektleder Tina Lorentzen.

Av Petter Andresen

Related posts

Flügger farve flytter

mortensen

Nye eiere av Rompub’n på Høyda

mortensen

Nå kommer Kitch’n til Rygge Storsenter

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy