Image default
Fritid

Moss fotballklubbs nye klubbhus – klart til sesongstart

Eventyret startet med et raskt spørsmål fra Siv Holder over bordet til Jon Sæther Storli, styreleder i Enata Eiendom AS. 

Diskusjonen om markedsføringen av deres neste boligprosjekt i Ving parken pågikk for fullt, da Siv fikk høre at huset som Enata Eiendom AS hadde brukt til salgskontor og demorom skulle rives. Hun lener seg frem og ser Storli i øynene og sier: Kan vi få huset?

En liten utfyllende forklaring senere hadde Moss Fotballklubb fått nytt klubbhus. Siv trakk pusten langsomt og først nå tenkte hun gjennom hva som nettopp hadde skjedd. En klump i magen begynte å komme, men hun krommet nakken på sitt sedvanlige vis og satte i gang. Forberedelsene til demontering og flytting ville kreve en betydelig innsats fra klubbens medlemmer, så Eldres avdeling ble kontaktet. Der var de alle velvilligheten selv og klargjøringen begynte.

Lagret ett år
Forutsetningen for rivningen av huset var at salget av byggetrinn to hadde oppnådd det nødvendige forhåndssalg. Dette tok litt tid og medlemmene ventet tålmodige med brekkjernene klare til innsats. Nesten ett år tok det før den etterlengtede beskjeden kom. – salget var i boks og huset kan flyttes, var den klare meldingen. Bakdelen var bare at dette måtte skje innen utgangen av januar 2019. 

Eldres avdeling sammen med en del andre frivillige samlet sammen verktøy og gikk på med krom nakke. Det var masse snø og nesten 20 minus. Dette lettet ikke akkurat oppdraget, men siv Holder kan fortelle at det var ingen sure miner og huset ble demontert i åtte seksjoner og kranbilene til Rune Jørgensen AS løftet delene elegant på lastebiler.

Endel skjær i sjøen
Thomas Thorkildsen hadde i samarbeid med Østavind Arkitektkontor påtatt seg å guide klubben gjennom den møysommelige prosessen med alle de søknader som skulle til. Dette er ting som tar tid, men etter at tomteklargjøring og alle søknader om vann, strøm og avløp var på plass kunne Graving og planering utføres og blokkene til grunnmuren settes på plass. Vi skriver nå oktober 2019 og igjen gikk det mot vinter og kulde. Ivar Nilsen Entreprenør AS hadde sammen med en del gode venner velvilligst tatt på seg oppdraget med disse viktige tingene. Fagekspertise på høyt nivå gjorde underverker og hele grunnarbeidsprosessen var på plass på rekordtid. Heldigvis hadde rørleggeren Thomas Nilsen i AS Rørkompaniet sørget for at alle de nødvendige rørene lå der de skulle. Nå kunne huset komme.

Løftes på plass
For de kraftige kranbilene til Rune Jørgensen AS var dette nå nesten som en lek. Huset var i mellomtiden flyttet til et nytt lager, da den midlertidige lagerplassen fikk andre oppgaver. Gutta til Rune Jørgensen AS begynte å få rutine på denne flyttingen. Elegant bel husets åtte deler enkelt satt på plass, mens snekkerene fra Foss bygg sto klare til å montere sammen seksjonene. 

Klart for innredning
Foss Bygg med sine dyktige fagarbeidere sørger for at det meste blir klargjort for inntreden av elektrikere og malere. Kai Enerhaugen har frivillig påtatt seg ansvaret som prosjektleder og har full kontroll på fremdriften. 

Det er mange frivillige av klubbens medlemmer som har bidratt med små og store ting underveis i denne prosessen smiler Siv Holder og rette varme tanker til dem alle for at de har sørget for at hennes vanvittige ide har kommet så langt på bare tre år.

Finansierings hjelp
Et slikt prosjekt kunne aldri vært gjennomført uten de som er nevnt, men også de økonomiske bidragene kom som reddende engler der de uventet ble tildelt oss. Firma Granum AS med familien Thorkildsen sørget for at vi kunne sette i gang med sitt klubbhusøremerkede startbidrag på kr. 150 000,- samt at treningssenteret Toppform Fitness overrasket oss med et bidrag på hele kr. 50 000,-

En annen stor overraskelse dukket opp i desember 2019. Da kom representanter fra Sparebak1 stiftelsen og kunne fortelle at de hadde med seg 300 000 kroner som er øremerket klubbhusprosjektet. Gleden sto bare i taket kunne Siv Holder fortelle oss med tårer i øynene. 

Målet er innflytting til sesongstart medio april 2020. Vi håper og har stor tro på at vi skal kunne klare dette smiler en lettet Siv Holder, mens hun gjentakende ganger sender varme hilsener og takk til alle dem som har bidratt med dette prosjektet. Det kunne ikke vært gjort uten dere og dere vet alle hvem dere er. 

Siv Holders medsammensvorne i dette prosjektet – Thomas Thorkildsen passer på å nevne – at alle i klubben vet jo at hvis ikke vår lille Duracell kanin Siv, hadde hatt slik tro og ustoppelige pågangsmot, er det lite trolig at vi kunne flyttet inn til sesongstart. Eller om vi i det hele tatt hadde hatt et klubbhus.

Tekst og Foto Ivar B. Johansen

Related posts

Når spillegalskap blir til noe positivt

mortensen

Team Herulf er noe for seg selv

mortensen

Høysesong hos Extra Leker

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy