Image default
Interiør

Nå er det fransk finesse som gjelder for Øvereng Interiør

 Tilbake i 1984 startet Jan Øvereng opp Øvereng Interiør AS. Siden oppstarten for snart 36 år siden har han og de ansatte sett trender kommet og godt, men aldri så raskt som de gjør nå. I dag er det datteren Hege Øvereng som har ansvaret med å holde tritt med forandringene, og hun kan bekrefte at det er nok å henge fingrene i.

–  Det går fort i svingene for å si det slik. Både innenfor løsninger og fargekombinasjoner har det skjedd enormt mye det siste tiåret. Nå venter vi forresten en ny kolleksjon inn dørene om ikke så mange ukene og da er det dype duse farger som vil være toneangivende. Vi gleder oss veldig til å kunne få vise frem alle de nye og spennende fargene, smiler hun.

Det viktigste rommet
For oss nordmenn har kjøkkenet på mange måter nå utviklet seg til å være mye mer enn kun et sted hvor vi lager mat. Det har rett og slett blitt den nye stuen. Mange legger stor flid i å ha et kjøkken som både oser av funksjonalitet og som samtidig innbyr til hygge og kos. I den forbindelse er det mange som legger turen innom Øvereng Interiør AS på Høyda, for både å hente i nspirasjon og ikke minst for å få hjelp til å forme kjøkkenet slik de ønsker.

– Kjøkkenet har for mange blitt hjemmets hjerte. Det er her vi ønsker å tilbringe mye tid og da er det viktig at rommet både er innbydende, inspirerende og ikke minst funksjonelt. Vi opplever at de fleste som kommer innom har brukt mye tid på å tenke ut hvordan de vil ha det, men at de ikke alltid har klart å finne den beste løsningen. Da er det greit å få et uforpliktende hjemmebesøk av oss som kan komme inn og se det hele med litt andre øyne. Det fører ofte til kanskje får utnyttet arealet enda litt bedre enn først planlagt, forklarer Hege Øvereng.

Mange fordeler
Tidligere har Øvereng Interiør AS forhandlet kjøkken fra ulike leverandører, men fra og med i år er det kun den franske produsenten Schmidt som det vil fokuseres på. Med over 50 års erfaring i å produsere skreddersydde løsninger for kjøkken og bad er Schmidt i dag en av Europas største enkeltstående kjøkkenprodusenter. Fordelene med Schmidt er mange, forteller Hege Øvereng.

– Rent bortsett fra den svært gode kvaliteten så vil jeg jo trekke frem deres enorme utvalg. Enten du er ute etter en konservativ look eller noe som virkelig er hot og trendy, så kan Schmidt tilby deg det du er ute etter. Et annet virkelig stort pluss er at den franske produsenten kan levere fargede skrog, og det uten et tillegg i prisen. Svært mange av oss ønsker en løsning med ulike farger på skrog og front. Kombinasjonen av skrog i tre og fronter med farge ser vi mer og mer av. I og med at Schmidt produserer det aller meste selv, så har de også muligheten til å tilby kundene løsninger som er såkalt «custom made». Man kan rett og slett få skreddersydd en optimal løsning for eget kjøkken og det til en hyggelig pris. Til slutt vil jeg også nevne at seksjonene leveres ferdig satt sammen. Det medfører selvfølgelig at de blir litt dyrere enn produsenter som leverer flatpakket, men prisene er fortsatt på en høyst akseptabelt nivå for de aller fleste av oss, uttaler Hege Øvereng.

Velg supermatt! 
Er det noe man ønsker seg minst mulig av på et pent kjøkken så er det synlige fettflekker og riper. Heldigvis finnes det løsninger som er med på å minimere faren for at du opplever nettopp dette.

– Fra Schmidt kan du få laminatfronter som er behandlet med nanoteknologi. Denne behandlingen sørger for at flatene blir svært motstandsdyktige mot nettopp fett og riper. Finishen er det som kalles for supermatt, og er det noe som virkelig er i vinden om dagen, så er det nettopp supermatte overflater, smiler Hege Øvereng.

Skreddersøm fra start og til mål
Det finnes et hav av muligheter for å få satt sammen ditt kommende drømmekjøkken hos Øvereng Interiør AS, og da snakker vi ikke lenger bare om skrog og fronter. For å komme i mål trenger man jo også benkeplater, en vask og ikke minst ulike hvitevarer. Utvalget er enormt forteller Hege Øvereng.

– Vi kan tilby et bredt spekter for å si det forsiktig. Nå kan du blant annet få kraner med kokende vann, selvrensende stekeovner og koketopper med integrert ventilasjon. Funksjonalitet er et stikkord. Du må nesten legge turen innom selv så skal vi ta en runde i forhold til hva vi har å tilby. Hos oss er mulighetene store for å finne det du er på jakt etter enten det er snakk om kjøkken, bad eller garderobeløsninger, avrunder hun.

Av Petter Andresen

Related posts

Fagmøbler satser på storbykonseptet

mortensen

Kjøkkenfokus hos CarlsenFritzøe

mortensen

Åpnet Lille interiør i stor skala

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy