Image default
Fritid

Når spillegalskap blir til noe positivt

Hver 14. dag samles en gjeng brettspillentusiaster seg på Skarre øl & mat i Moss sentrum. Da er det ikke Vri-åtter og Ludo som står øverst på programmet.

– Det hender faktisk at vi spiller både Ludo og ulike kortspill, men du har helt rett i at det ikke er de første spillene som trekkes ut av bunken når vi møtes. Vi er nok kanskje litt mer nerdete enn de og foretrekker da heller strategispill som Coup og kortspill som Munchkin. Sistnevnte går i korte trekk ut på drepe monstre, samt å forbanne dine venner underveis. Det høres kanskje avansert ut, men det er det faktisk ikke. Det er egentlig ganske humoristisk, smiler Lisa Syversen som er en av de mest entusiastiske spillerne.

Fra venstre: Lars Erik Brennvall, Lisa Syversen og Magnus Pehrsen

Kommer langveisfra
Det var guttene bak nettbutikken Nerdeportalen som startet opp brettspillgruppa for cirka fire år siden. Den gangen holdt entusiastene til på Riis Cafe. De to siste årene har det imidlertid vært Skarre som har vært deres tilholdssted. Selv om brorparten av deltagerne sokner til Moss, så kommer det også entusiaster utenbys fra.

–  Vi får stadig besøk av andre brettspillnerder. I dag er det blant annet to fra Fredrikstad her, men vi har også hatt spillere fra både Horten og Holmestrand på besøk. Arrangementene blir lagt ut på Nerdeportalens Facebook-side og deretter er det om å gjøre å få spredd ut det glade budskap. Det er det jeg som har ansvaret for, forteller Syversen.

Kan ta timevis
Da vi la turen innom på brettspillkvelden den første tirsdagen i februar var det cirka 10 ivrige spillere i aksjon. Det var to spill i omløp og konsentrasjonen var selvfølgelig på topp. Det viktigste er jo helt klart ikke kun å delta. Selv om de fleste av spillene normalt sett er ferdig i løpet av en times tid, så hender det også at de kan bli sittende en hel kveld med det samme spillet.

– Det skjer fra tid til annen at vi spiller spill som kan ta fem-seks timer før vi kommer i mål. Da blir vi enige om dette på forhånd. De gangene det skjer er det med folk som virkelig kan spillet godt. Vi snakker altså ikke om spill som man lærer seg underveis, forklarer Lisa Syversen.

Tok med seg mamma
Lisa Syversen har selv vært med fra starten og hun skryter uhemmet av det lille miljøet.

– Vi er kanskje som en liten gjeng med nerder å regne, med det er faktisk helt greit. Det er mye bra folk som kommer innom og jeg har selv utviklet mange flotte vennskap takket være disse kveldene.  Vi forsøker å være så åpne som mulig og invitere bredt. I dag er det faktisk en som har med seg mammaen sin og jeg har selv forsøkt å få med meg både mamma og pappa noen ganger. De har imidlertid til gode å komme, smiler hun.

Lises favoritter
Hvis du får velge spill, hvilke er det da som kommer på bordet?

– Da blir det helt klart Dominion eller Settlers of Catan. De er mine klare favoritter, men som den litt overivrige brettspilleren jeg er så er jeg heller ikke vond å be når det blir trukket ut andre spill. 

Plass til flere
Må man være litt brettspillnerd for å legge turen innom? – Nei, men som du skjønner ut fra hva vi har snakket om til nå, så er vi jo en gjeng som kanskje liker spill som ikke nødvendigvis regnes som bestselgere hos en bokhandel. Jeg sier ikke at de ikke passer for alle, men for å finne det ut anbefaler jeg heller at de som er nysgjerrige legger turen innom. Vi er en hyggelig gjeng, så man har ingenting å frykte, avrunder Lisa Syversen før hun må tilbake for å avslutte spillet.

Av Petter Andresen

Related posts

Per (85) fra Moss er en ekte jernbanemann

mortensen

Caravelle Tours reddet av gamle kunder!

mortensen

Caravelle-Tours – reisebyrået som passer for alle

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy