Image default
Nytt på Høyda

Leif Helge Kalvik: Kjøpte konkursbo i Horten

Leif Helge Kalvik (62) – er det ikke han som driver Moss Bad- & VVS-Senter AS i Ekholtveien? Jo, og det gjør han fremdeles. Men nå har han også engasjert seg «overseas»: Kalvik er nemlig én av fire eiere av Horten Bad & VVS, som nettopp i disse dager markerer at det er ett år siden oppstarten.  

 – Ser vi bort fra et par tidlige «sidespor»,  har jeg  jobbet med VVS i hele mitt liv. Og jeg trives utmerket som selvstendig næringsdrivende. Det har vært mange fine år. Vi har vært heldige og stort sett hatt veldig jevn omsetning og utvikling. Derfor har jeg ingen umiddelbare planer om å legge inn årene, humrer han. 

Leif Helge Kalvik er eneeier av Moss Bad- & VVS-Senter AS, som inngår i kjeden Baderingen, og som han har drevet i 16 år. Før det jobbet han i Bravida Badehuset, men han begynte sin karrière i Moss VVS nede i sentrum.

– Ser vi bort fra et par tidlige «sidespor»,  har jeg  jobbet med VVS i hele mitt liv. Og jeg trives utmerket som selvstendig næringsdrivende. Det har vært mange fine år. Vi har vært heldige og stort sett hatt veldig jevn omsetning og utvikling. Derfor har jeg ingen umiddelbare planer om å legge inn årene, humrer han.

Kjøpte konkursbo
Nå har Kalvik utvidet reviret, så å si. Krohn Rørleggerbedrift i Horten gikk konkurs i fjor. Tre butikker i Baderingen-systemet – Oslo VVS, Badena og Moss Bad- & VVV-senter, la inn et bud på konkursboet og fikk tilslaget. Så nå er Leif Helge Kalvik inne på eiersiden i Horten Bad & VVS,  som ligger gunstig til i en handelspark litt høyt i Moss’ «søsterby» på vestsiden av Oslofjorden.

Nå er det altså fire Baderingen-forretninger –  i Moss, Oslo og Drammen – som eier og driver Horten Bad & VVS sammen. 

– Vi skiftet navn etter Krohn-konkursen, men vi beholdt lokalene. Det er for øvrig Nina Grønseth som styrer butikken på en fin måte, og i disse dager er det faktisk ett år siden Horten Bad & VVS startet opp. Det har vært et fint år. Selvfølgelig tar det tid å bygge tillit, men Nina har vært veldig flink til å få inn produkter og ha varer på lager, sier Kalvik.

Rapid og Leeds
Privat, da? Leif Helge  er samboer og har to jenter pluss én gutt samt seks barnebarn. Og så handler det mye om fotball. Fascinasjonen  for spillet om lærkula  har vært der bestandig. Og det handler om to klubber:  Sportsklubben Rapid og Leeds United!

–  Jeg spilte på lag  i aldersbestemte klasser i Rapid. Etter hvert ble det mer styre og stell.  Jeg var formann i Yngres avdeling i mange år. Var trener for småguttelag og starta damelaget i Rapid i 1977. Og jeg ble utnevnt til æresmedlem i klubben før jeg fylte 40 år, sier han.  

Da Kalvik startet butikken i Ekholtveien, ble det bråstopp på aktivitetene i Rapid. Men Leeds-fan er han fremdeles på sin hals.  Han har til og med egen stein i bakken utenfor Elland Road. Steinen, med «Leif Helge Kalvik, Moss Norway» som påskrift, kjøpte han gjennom Leeds’ supporterklubb.

   Leif Helge er sentral i relativt nystiftede Leeds Moss, som har jevnlige samlinger på Fiskebasaren når «påfuglene» spiller kamp.  

 Til slutt: Leif Helge er Værlegata-gutt.  Han ble født i det som var Moss’ eldste hus fra 1765 – Værlegata 30 ved Boyebakken. 

  – Da huset ble revet, fikk jeg karra til meg en tømmerstokk. Den har jeg gitt en liten del av til Moss Historielag. Den største delen beholdt jeg selv. Den skal det bli en krakk av, sier Kalvik avslutningsvis. 

Tekst og Foto: Per L. Johansen 


Related posts

Skousen Moss: Har nødnummer om noe skulle ryke….

mortensen

Vita er på plass!

mortensen

Empet dyreklinikk åpner på Høyda

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy