Image default
Høyda Nytt på Høyda

PS Press Reklame: – Føler at jeg får lov til å stå på egne ben

Som godkjent opplæringsbedrift har PS Press Reklame det siste året hatt gleden av å ha Lisa Caroline Stensbøl i teamet. 24-åringen fra Follo er inne i sitt tredje praksisår som profileringsdesigner og hun stortrives hos det lokale reklamebyrået i Rabekkgata.

– Her har jeg det tipp topp, og jeg føler meg veldig godt ivaretatt. Med stor spennvidde i typer av oppdrag lærer jeg meg mye om mangt og det er jo helt perfekt i dette faget. I tillegg går jo dagene også fortere når man hele tiden har noe spennende å fokusere på, smiler lærlingen.

Utenfor normalen
Normalt sett er studieløpet to år på skole og to år i praksis for de som velger studieretningen for profileringsdesign. For Lisa sin del har det vært litt annerledes.

– Dette studieretningen kom først etter at jeg hadde lagt to år bak meg på videregående og dermed fikk jeg muligheten til å fullføre løpet med en litt annerledes vri. I stedet for å sette meg ned på skolebenken igjen og starte forfra fikk jeg tilbud om å fullføre utdannelsen via tre og et halvt år med praksis. De to første årene jobbet jeg for et reklamebyrå på Kolbotn før turen gikk videre til Moss og PS Press Reklame. Nå har jeg snart vært her i ett år allerede. Tiden flyr når man trives på jobb, uttaler læringen.

Viktig med tillit
Noe av det som Lisa Caroline Stensbøl setter mest pris på etter snart ett år i praksis hos PS Press Reklame er den store tillitten hun har fått når det kommer til utføring av oppdrag. 

– Helt klart. Det tok ikke lange tiden før jeg fikk lov til å stå helt på egne ben. Det å få muligheten til å følge opp en jobb fra det innledende kundemøtet, via skissetegningene og videre til produksjon og selve monteringen har vært utrolige spennende og lærerikt. Det setter jeg umåtelig stor pris på.

Naturlig etterfølger?
Det er Mona Solum som har det faglige ansvaret for lærlingen Lisa hos PS Press Reklame. Hun er full av lovord om sin profileringsdesignsstudent.

– Lisa er ei dyktig jente. I og med at vi overtok henne halvveis i utdanningsløpet, så har vi jo hatt muligheten til å gå litt mer «rett på» enn normalt. Når jeg en dag velger å tre til side så håper jeg at det er Lisa som overtar, forteller hun.

Tidkrevende, men interessant
Selv om lærlingen er ganske så selvgående, så innrømmer Solum at det er en del jobb å ha ansvaret for en lærling.

– Det er tidkrevende å ha det faglige ansvaret, men samtidig så er det jo også spennende. Hun skal jo lære alt slik det fremgår i læreplanen, og det er nødvendigvis ikke slik jeg er vant til å gjøre det. Dermed gjelder det å holde tungen rett i munnen når man skal lære bort, smiler hun.

Tekst: Petter Andresen

Related posts

Carlsen Fritzøe har reåpning etter store oppussingsprosjekter

mortensen

Kjellerbrønnen på Carlsminde

mortensen

Leif Tommy og Rune skal ta Gobua til nye høyder!

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy