Image default
Mat & Drikke

Varnaveien Cafe: Årets juletalerken er klar!

Det er med økende urolighet vi går «julerushet» i møte – forteller Knut Ragnar Gulbransen og Wenjin Yen. Med en omsetningssvikt på rundt 80% er det ikke enkelt å holde hjulene gang, sukker de litt oppgitt. Vi håper dog at julematen vi friste litt som vanlig i førjulstiden og lokker kundene tilbake.

Vi har tatt alle de nødvendige og pålagte smittevernregler, så cafeen skal være trygg å besøke – sier Gulbransen. Det er satt opp spritflasker ved inngangen, bestikket er pakket separat og toalettet blir spritet og rengjort etter hvert enkelt besøk. For å holde kontroll på dette, må nøkkelen levers ut av personalet. Alle gjestene blir henvist til plasser med god avstand. Dette ser ut til å fungere meget fint – smiler Gulbransen forsiktig.

Tradisjonell julemeny
Vi har alle de tradisjonelle rettene på vår meny for julen – sier Gulbransen litt mer ivrig. Vi kan friste med alt det som folk forbinder med julen. Selvfølgelig er det ribbe med tradisjonelt tilbehør, men også pinnekjøtt og lutefisk. Den hjemmelagde riskremen er selvfølgelig på plass med sin røde saus over. På spørsmål om det er mandel – smiler kokken og mener at det absolutt kan la seg ordne om kundene ønsker det. Alt er klappet og klart – legger han til. Vi venter bare på alle de sultne kundene.

To tonn ribbe
Med så mye avbestillinger på cateringsiden og sviktene besøk i cafeen, er det vanskelig å holde alle i arbeid. Vi hadde matlevering til veldig mange bedrifter og forretninger under julerushet. Det er meget spennende om det blir slik i år. De fleste julebordene vi hadde bestilling på er avlyst og maten avbestilt. En titt på fjorårets omsetning, viser at vi da solgte ca. 2000 kg ribbe, 100 kg pinnekjøtt og 100 kg lutefisk. Hva vi kan komme opp i dette pandemiåret tør ikke Gulbransen engang gjette på.

Permitteringer
Med en omsetningssvikt på rundt 80% er det vanskelig å kunne holde alle ansatte på jobb. Vi har 3,5 årsverk i cafeen og cateringen til vanlig. Snart må vi regne med å permittere 2 av stillingene ned til 50%. Dette gjør det vanskelig å opprettholde våre vanlige åpningstider, men vi prøver å holde hjulene i gang så lenge vi kan. Det blir jo mye gratisarbeide på meg som eier, men det er jo helt normalt i små bedrifter etter hva jeg forstår – avslutter cafekokken Knut R. Gulbransen.

Vi håper at mesteparten av kundene finner cafeen trygg og stikker innom for et måltid eller to. Den faste fredagsgruppa har heldigvis ikke sikke sviktet. Der runger latteren som vanlig og omsetningen på egg holdes oppe.

Tekst og Foto: 

Ivar B Johansen

Related posts

Familiebedriften som har knekt baguett-koden

mortensen

Kråkene flyr høyt hos Johnny på Varnaveien Mineralvann

mortensen

Julegaver hos Fresh Food

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy