Image default
Høyda

Høyda-planen ute på høring: LA OSS HØRE DIN MENING!

Nå har du muligheten til å si din mening om forholdene og utbyggingen på Høyda. Moss kommune har lagt ut Høyda – planen ut på høring, hvor frist til innspill er satt til 15. september 2022.  Det er et håp at flest mulig benytter anledningen til å si sin mening.

Moss kommune har valgt å etablere en midlertidig Bylab på Lilleng Helsespark i perioden 15. august til 15. september 2022. Denne vil være betjent av folk fra kommunen innen normal kontortid, og vil kunne svare på spørsmål fra publikum. 

Ekholt og Dilling velforening har fått til et samarbeide med kommunen og er til stede hver fredag og lørdag, hvor det er et ønske å fange opp alle spørsmål og kommentarer som folk i kommunen har til planen, for deretter å sende disse inn til kommunen innen fristen. Viktigst er det å informere våre folkevalgte, det er de som skal vedta planen til syvende og sist. Dessuten går vi mot et nytt kommunevalg neste høst og mange partier er nå i gang med å lage sine partiprogram. Velforeningen har invitert alle partiene til hver sine treff for å snakke om aktuelle saker for området Ekholt og Dilling. Og velforeningen vil gjerne lytte inn innbyggernes tanker for dette område og ta med videre inn til politikerne.  

Høyda Avisa har snakket med to som er svært knyttet til området; Kate Unger Sørensen (75) bosatt på Feste og Heine Karlsen (49) bosatt i Carlsmindeveien på Ekholt.

– Jeg ønsker en Høydaplan velkommen og kunne svært gjerne tenke meg en ungdomsklubb, kombinert med et aktivitetssenter for eldre på dagtid – plassert på Høyda, sier Kate. Hun var selv engasjert i fritidsklubben man hadde i sin tid på Øreåsen, «Bomba», og så hvilken betydning det hadde for de unge. 

– Jeg gråt mine tårer da det ble lagt ned, forteller Kate. 

– Det er viktig at ungdommer har et sted å være, enn å bare drive rundt i området uten noe å ta seg til. Forebygge uønskede hendelser, som vi har opplevd her til tider i det siste. Hun synes det er en god ide at en ny ungdomsklubb kan ligge på Høyda, som ligger sentral til fra alle kanter. 

– Kanskje man kunne samlokalisert bruken av et lokale for eldre på dagtid? spør hun. Kate har jobbet som støttekontakt i snart 30 år, især med eldre. Kate ser behovet for de mange eldre som trenger å komme seg ut. Hun brenner ekstra for at rullestolbrukere og rullator-brukere kan komme seg frem.  

– Høyda er et lett tilgjengelig område å komme seg til for eldre også. Å dra helt ned til sentrum er uaktuelt for både henne og de eldre hun kjenner. For oss er Høyda vårt sentrum, og nærmiljøet for å treffe folk. 

– Tenk å få på plass et hobbyverksted hvor det er god nok plass til f.eks. snekring og andre hobbyer. Det er ikke alle som bare vil treffes på cafe, men vil gjøre noe sammen. Og så er det kanskje lettere å bli kjent med nye på denne måten? 

Heine Karlsen er så fornøyd med å ha kommet tilbake til Ekholt, hvor han vokste opp. 

– Her har jeg alt jeg trenger! Alt lett tilgjengelig! Men han irriterer seg stort over all den gjennomgangstrafikken som går gjennom småveiene på Ekholt, som ikke holder fartsgrensene. Det må det bli slutt på! Han etterlyser flere gangfelt også. 

– For oss som er foreldre i området så må vi sende ungene våre ut i tett trafikk til tider uten å vite om bilistene har tenkt til å slippe de over veier som må krysses. Med den utviklingen av biler og trafikk som har skjedd her, henger ikke tiltakene for de myke trafikantene med i utviklingen, poengterer Heine. En annen sak som opptar Heine er en mulig Riksvei 19 (det såkalte Alternativ 4), over boligområdet på Ekholt.

– Huset mitt og alle husene i Carlsmindeveien blir høyst sannsynlig revet dersom Statens vegvesen og våre folkevalgte går får Riksvei 19 lagt i kulvert fra Kleberget til Årvoll på E6. Det ville være forferdelig og totalt historieløst. Trodde de hadde lært av rivningen av 120 boliger i Nyquist-byen i 2018. Det blir ikke noe særlig mindre rivning her på Ekholt, for her er det hus overalt. Han har et godt håp om at de mulige planene aldri blir noe av. 

Over på noe langt mer hyggelig så har Heine tenkt på noen muligheter for å utvikle flere treffsteder i området: 

– Det er på tide at kommunen får regulert den gamle biltilsynstomten vis a vis XXL til noe kreativt.  Nå står det jo bare her, helt dødt! Her bør det anlegges en grønn park, med treningsapparater, benker og andre aktivitetsfremmende tiltak for alle aldersgrupper, sier han. 

– Tenk å få til et marked med frukt og grønt her! I dag skal jo slangeagurken være i en perfekt størrelse for å få den i videre salg. Hva med å få kjøpt de andre som er litt tjukke og krokete? Den smaker minst like godt! Og Heine kunne gjerne ønsket seg flere treffsteder i nærheten på kveldstid, hvor man enkelt kunne møtes på en enkel måte, uten at det koster skjorta. 

Du treffer representanter fra Ekholt og Dilling velforening på Lilleng Helsepark i lokalene rett ovenfor Boots Apotek hver fredag og lørdag fra kl. 10. 

Tekst: Bjørn Boge og Karine Westerveld

Foto: Bjørn Boge

Related posts

Rygge Carpet Bowls Club: Økende eldreaktivitet i

mortensen

Pongos bestselger til Jul!

mortensen

Moss Rørleggerservice AS – årets rørleggerbedrift i VB-kjeden

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy