Image default
Rygge Storsenter

Hairmania slår et slag for «morgendagens helter»

Det er nå fem år siden frisør Trine Thowsen åpnet dørene til Hairmania på Rygge storsenter. Det første driftsåret var de to frisører og to lærlinger i salongen. I dag er situasjonen en helt annen. 

Det er to frisører som er meget rutinerte i faget som møter oss da vi legger turen innom Hairmania en fredags ettermiddag. Eier Trine Thowsen og assisterende daglig leder Vivian Rossel Kolstad traff hverandre på skolen da de utdannet seg til å bli frisører for snart tre tiår siden. I dag står de side om side med hverandre i salongen som totalt huser fire frisører og hele seks lærlinger. Årsaken til at de har valgt å satse såpass friskt i forhold til antall lærlinger har sin klare bakgrunn.

– Vi har jo selv vært i deres sko en gang i tiden og vet hvor viktig det er å få god skolering. Slik situasjonen er i dag er det langt fra noen selvfølge å få seg en lærlingplass. Derfor har vi bevisst valgt å satse på morgendagens frisører ved å bli en godkjent opplæringsbedrift. Det valget har vi ikke angret på til dags dato, svarer eier Trine Thowsen.

Må ikke glemme fordelene
Det å ta inn lærlinger er jo ofte forbundet med mye ekstra arbeid. Hadde det ikke vært greit å holdt seg på to lærlinger slik det var når du startet opp for fem år siden?

– Det er klart det er mye jobb, men man skal ikke glemme at lærlingene også er en stor ressurs. De gir faktisk veldig mye tilbake. Lærlingene er jo på mange måter trendsetterne i faget vårt og det kommer jo alle til gode, forklarer Thowsen.

Stolte av lærlingene
Vivian Rossel Kolstad jobber også tett opp mot de seks lærlingene som nå har praksis hos Hairmania. Den erfarne frisøren er opptatte av at skoleelevene skal bli kjent ved alle sider av faget.

– Det å være frisør er et fantastisk yrke, men det er ikke alltid en dans på roser. Spesielt for oss som holder til på et kjøpesenter så betyr det lange arbeidsdager. Det må man bare innstille seg på. Stort sett er lærlingene veldig tilpasningsdyktige og det må faktisk til. Det forventes jo at de skal være en opplevelse for våre kunder på lik linje med de faglærte frisørene og her synes jeg faktisk at vi har lykkes godt. Vi har mange faste kunder som ønsker å komme til en lærling og det er vi stolte over. Det betyr at vi har gjort mye riktig i løpet av lærlingperioden, uttaler Rossel Kolstad.

Svenneprøve og fast jobb venter for Maimouna
Hairmania har i dag to lærlinger fra hvert årskull i utdannelsesløpet. I løpet av de fem årene som Thowsen har drevet Hairmania har tre lærlinger vært oppe til svenneprøven og snart står nye for tur. En av de er Maimouna Caroline Haugen (41) som opprinnelig er fra Elfenbenskysten. Med en godkjent frisørutdannelse fra hjemlandet kom hun til kort da hun ønsket seg jobb som frisør i Norge. Dermed var det bare å sette seg ned på skolebenken for tobarnsmoren. Nå er hun snart ferdig med sitt tredje og siste år på skolen og dermed klar for å avlegge svenneprøven innenfor frisørfaget. Haugen er godt fornøyd med læretiden hos Hairmania.

– Det er selvfølgelig tøft å kombinere lange arbeidsdager med det å være småbarnsmor, men med hjelp av gode ledere har det latt seg gjøre. Dette er damer som det virkelig går an å prate med og som jeg har opplevd som svært gode veiledere underveis. Faktisk har jeg blitt tilbudt en fast jobb her når svenneprøven er avlagt og det har jeg takket ja til, forteller hun fornøyd.

Tekst: Petter Andresen
Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Sam Fikser: Fikser pigger i dine sko

mortensen

Takker for tilliten

mortensen

Kid Interiør: Kundekveld med fokus på interiør

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy