Image default
Fritid

Caravelle Tours reddet av gamle kunder!

Alt så mørkt ut og mulighetene til lyspunkter var langt unna, trodde Lasse Bakke i Caravelle Tours AS, da pandemien stengte all reisevirksomhet. 

Det er jo reiser vi lever av – tenkte han mens det ene programmet etter det andre ble kansellert. Først forsvant alle reiser på våren, så høstprogrammet. Det så virkelig mørkt da Norge ble stengt ned – forteller en oppgitt Lasse Bakke. Han hadde ryddet på pulten og så for seg en stille sommer uten noen form for aktivitet. Ingen fikk jo reise likevel. 

Dyster fremtid
Da vi skrev om Lasse Bakke i januar var han full av optimisme og hadde et fullspekket reiseprogram som allerede begynte å fylles opp. Hans rikholdige program med ulike temareiser innenfor kunst, kultur, mat og ulike aktivitetsreiser hadde det tatt utrolige mange timer og uker å sette sammen. Alt dette bare rant ut i sanden av seg selv. Avbestillingene tikket inn i tur og orden og det meste av tiden gikk med til å sørge for at de som hadde bestilt skulle bli så lite skadelidende som mulig.

Et lys i mørket
En av disse dagene satt Bakke med hodet i henda og hadde mørke tanker. Da banket det på døren og en smilende Vera Strøm kom feiende inn. Hun var en gammel kunde og hadde reist med Caravelle Tours adskillige ganger. Hun er et oppkomme av ideer og mente så visst at dette måtte de gjøre noe med. Det var mange der ute som var leie for at det ikke ble noen reiser og avbrekk i hverdagen. Vi bør jo ikke reise så langt – smilte Vera og foreslo på strak arm at de kunne prøve å fylle en buss og reise på en dagstur til Kistefoss. Det ene tok det andre og snart var de to i full gang med planleggingen. 

Ringte venner
Dette tok helt av. I løpet av den første uken hadde de engasjert en buss med femti seter, de fylte den raskt opp med 25 deltagere og sørget på den måten at de kunne overholde avstander og smitte regler. Vera Strøm ringte rundt til de fleste av sine mange venner, og de tok telefonen fatt og sendte forespørselen videre til sine venner igjen. På den måten hadde de fullt reiseselskap i løpet av kort tid og i tillegg reservelister om noen skulle trekke seg. At det var mulig – smiler en oppglødd Lasse Bakke. Her var det reiser på gang igjen.

Vente på åpning
Norge var jo fortsatt stengt, men det var jo varslet åpninger. Så fort disse kom i regjeringens fredagsvarsel kunne de sette dato for avreise. Melding ble sendt til deltagere og de møtte opp med godt humør og reiselyst. Endelig var vi på tur igjen.

Koronatiltak
Det var jo selvfølgelig mange tiltak og forberedelser som måtte ivaretas. Alle passasjerer ble plassert med ledige seter imellom. Alle hadde munnbind og det var en overflod av antibakk som flittig ble benyttet. Det var fantastisk hvordan alle tok hensyn og tydelig tok del i dugnaden.

Nye reiser
Nå råder optimismen hos Caravelle Tours igjen. Det planlegges nye reiser og Vera Strøm er en naturligvis med som rådgiver og muntrasjonsråd – smiler en fornøyd Lasse Bakke. Han forteller videre at de har mange fine reiser under planlegging. I første omgang dreier det seg om en kunstvandring i Ekebergparken og Høvikodden. Deretter en tur som det mange gleder seg til, nemlig en førjulshelg på Granavollen.

Ønsker du å lese mer om turene sier Bakke, kan dere titte på våre hjemmesider www.Caravelle-tours.no,
eller ta kontakt med oss på telefon: 69 25 19 10.

Tekst og Foto: Ivar B Johansen

Related posts

Skolejenter pakker smittevernvisir

mortensen

Mille (16) tok ansvar når det trengtes som mest

mortensen

«50-talls eventyret!»

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy