Image default
Kultur

Andreas Jørgensen med Fotoutstilling på Rygge Storsenter

Kunstfotograf Jeløy-gutt – Andreas Jørgensen (50) stiller ut mange av sine flotte naturbilder i lokalet etter HI-FI klubben og stemmeurnene på Rygge Storsenter forsvant. Her kan du i ro og mak beundre denne fotografens gode øye for detaljene i naturen rundt oss. Han har plukket frem mange motiver som vi ofte ser, men egentlig ikke legger merke til.

De gamle lokalene til HiFi-klubben er bygd om til et utstillings lokale for bildene til Andreas Jørgensen

I det gamle stemmelokalet etter valget er det nå blitt pusset opp og lagt til rette for ett romslig galleri. Her heng-er det beundringsverdig mange flotte naturbilder som er tatt av kunstfotografen Andreas Jørgensen. Det hele startet med at en lidenskapelig fluefisker ønsket å dele noe av den utrolige naturen han var så heldig å få oppleve på sine fisketurer. Han kjøpte sitt første «ordentlige» kamera i 2008, og da var det gjort.

Lærte av erfaring og prøving
Etter 13 år og har det blitt mange turer og mange bilder – forteller Jørgensen. Det har etter hvert blitt tre utstil-linger og dette er nå den andre faste galleriutstillingen. Vi har flyttet den faste utstillingen etter fire år på Amfi-senteret opp hit til Rygge Storsenter. Han forteller videre at han også har gitt ut fotoboken «Ett år på Jeløy». Denne boken er nok utsolgt – smiler han og legger til at det pr. dato ikke er planer om noe nytt opplag. Det er jo hyggelig at publikum liker bildene mine da – sier han fornøyd. Vi har jo bare hvert her en uke – smiler han, og har allerede solgt 8 av bildene. Veldig hyggelig.

Mange som går tur i naturen vil nok på ett eller annet vis kjenne seg igjen av mange av detaljene som bildene viser. Det er nok dette som gjør at de selger rimelig godt. Høyda avisas fotograf kunne bare smile beundrende og medgi at det var mange bilder av høy kvalitet. Her vil man finne motiver som passer inn i mange hjem – var fotografens dom. 

Bildene blir laget i et begrenset opplag, 30 eks, og alle er nummererte og signerte. De leveres ferdig montert i rammer, klare til å henges på veggen i 60×80 format. Ønsker du en annen størrelse, så er det selvfølgelig mulig etter avtale. 

Høyda avisa anbefaler en liten titt innom dette galleriet som skal være åpent hele dagen. Det ligger kontaktin-formasjon tilgjengelig, om fotografen ikke skulle være tilstede.

Tekst: Ivar B Johansen

Foto: Jørn Mortensen

Related posts

Da Edvard Munch regjerte på Grimsrød, Jeløy

mortensen

Moss som den den er – og var, opplag 2

mortensen

­Store forhåpninger til TV-aksjonen den 23. oktober 2022!

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy