Image default
Kultur

Teaterkråkene i jungelen

Endelig er den tilbake i Moss. Den elleville, morsomme og velkjente familiemusikalen Jungelboken, som er basert på Rudyard Kiplings bestselger fra 1894. Igjen er det Teaterkråkene som står for fremførelsen. Publikum har en imponerende forestilling i vente.

Vi skal helt tilbake til 2012, sist gang historien om Mowgli ble presentert på scenen på Parkteateret i Moss. Foruten menneskegutten Mowgli, treffer du den svarte panteren Bagheera, bjørnen Baloo, den Bengalske tigeren Shere Khan, den gigantiske slangen Kaa, ulven Akela og den syngende og dansende apen Kong Louie på scenen i Parkteateret. 

Vi var innom i underetasjen i Moss rådhus en lørdag, hvor ensemblet drev med lese- og sangprøver. «Sjefen», som altså er regissør, er Martin Thomas. Han fulgte med på teksten i det som skal sies og synges. Kaja Lofstad (19) styrte bakgrunnsmusikken til sangene, når hun ikke selv spilte rollen som Shere Khan. Lofstad og Lukas Lindberg (17), som har rollen som bjørnen Baloo, er regiassistenter i stykket.

– Nå er det bare tjueto dager igjen til premieren, så nå må endel av dette begynne å sitte. Det er Stina Frosterød, som fører ordet. Hun sørger for det sangmessige. Hun er sangpedagog og er i full gang med repetisjoner. Akkurat da var det Tiedeman Sandvik Clasén (11), som spiller Mowgli i oppsetningen, og Lukas Lindberg (17), som hadde avsluttet en vakker duett.

– Hvor er koret?
 kommer det fra Stina. Kjapt kommer det tilbake fra en av ungdommene:

– Hvor skal vi stå?

– Hvem er det som utgjør koret, rekk opp en hånd, parerer Frosterød tilbake.

– Dere skal stå her. Slik. Hun setter hver enkelt i en posisjon bak «Mowgli» og «Baloo».

– Det er mye vi ikke kan ennå, konkluderer den sindige teaterinstruktøren med et smil.

– Men dra hjem og øv nå, dette blir veldig bra. Men det krever at dere øver.

Det er Teaterkråkene som har satt opp Jungelboken som årets musikal. Teaterkråkene er et amatørteater for barn og ungdom fra 10 til 18 år fra mosseregionen. Teateret ble opprettet i 1993 og hvert år har de fremført nye forestillinger som besøkes av opp mot 2000 publikummere årlig. I 2008 ble ensemblet tildelt Moss kommunes kulturpris. I begrunnelsen stod det: «De fantastiske barna og ungdommene i Teaterkråkene får til utrolige ting. I løpet av noen hektiske måneder skaper de imponerende forestillinger som hvert år gleder et par tusen publikummere på Parkteateret».

Den norske familiemusikalen basert på Jungelboken er både fortryllende og forførerisk. Her følger vi Mowgli, som ikke egentlig hører til i jungelen, men som gjerne vil bli hos vennene sine i jungelen. Men jungelen er et farlig sted for små menneskebarn uten foreldre. 

Musikalen byr på latter og tårer. Men først og fremst er Jungelboken, som presenteres av Teaterkråkene, et fest-fyrverkeri av en musikal. Selv om den er annerledes og fremføres i en helt ny drakt, er musikken fortsatt komponert av Svein Gundersen og manus skrevet av Arne Lindtner Næss og Wayne McKnight. 

Teaterkråkene har tidligere blant annet satt opp Mio, min Mio, Kvitebjørn Kong Valemon og Fellini. For ikke å snakke om de omfangsrike og ruvende oppsetningene Pinocchio, Trollmannen fra Oz, Narnia og Oliver.

Så langt er det satt opp syv forestillinger på Parkteateret i Moss denne høsten, med premiere allerede 22. oktober kl.1800. Og når dette skrives ser vi at forestillingen onsdag 26. oktober allerede er utsolgt. Så vil du se denne fantastiske og celebre forestillingen, må du være rask med å sikre deg billetter. 

Tekst: Bjørn Boge

Foto: Joakim Bekkåsen, PSDigital

Related posts

Løvstad Dagsenter: Julemarked avlyst – katalogsalg overtar!

mortensen

Målet er å få sagt mest mulig med få penselstrøk

mortensen

­Store forhåpninger til TV-aksjonen den 23. oktober 2022!

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy