Image default
Rygge Storsenter

– En senterleders drøm

Siden Rygge Storsenter åpnet dørene for første gang i 2007, har det bare gått én vei – og det er oppover. 2015 var året som resulterte i nok en omsetningsrekord. 

– Omsetningen økte med 5,9 % fra 2014. Da vi fikk inn 630 millioner i omsetning. I 2015 ble omsetningen på 667 millioner kroner. Det har derfor vært et utrolig fint år for oss, forteller senterleder Lene Hanche Hafskjold.

Senteret har gjennomgått omrokkeringer og oppussing av butikklokaler i året som har gått. Nye ”fjes” som Rusta og HiFi-Klubben har begge bidratt til økning av omsetningen. Men en omsetningsrekord skulle det ha blitt uansett.

– Høsten har vært  et høydepunkt for Rygge Storsenter. Det har vært mye omrokkeringer, men ingen butikker har flyttet ut. Vi har plass til alle, sier Hafskjold.

500 meter lang kø
Butikkene som har blitt flyttet på har alle pusset opp lokalene. Sverigegiganten Rusta, med 2200 kvadratmeter butikklokale til rådighet, vekket handlegleden hos mange østfoldinger. Butikken har bidratt til en solid økning av omsetningen.

– Ved åpningsdagen av Rusta i november, var det 500 meter lang ventekø utenfor. Det var veldig gøy, forteller senterlederen.

Positiv respons
Responsen fra ansatte og besøkende har vært veldig positiv ovenfor Rygge Storsenter sitt nye innhold og utseende.

– Jeg vil henstille folk til å komme innom Rygge Storsenter, slik at dere får sett hvor fint det har blitt, smiler Hafskjold.

Disse butikkene flyttet i 2015
På høsten ble 8 butikker flyttet på. Bamboomood kom ovenfor Ark Bokhandel. Hobbymakeren fikk nye lokaler på toppen av rulletrappen. Sunkost fikk deler av lokalene til Boys of Europe. Lampehuset og Kid ble naboene til Jernia. Maud Parfymeri flyttet ved siden av Hanne’s. Nikita frisørsalong ligger nå ved siden av Mix kiosk og Coop Obs! Bygg flyttet inn i hypermarkedet.

– Vi har planer om noe mer. Men det får jeg komme tilbake til i en senere utgave, sier en hemmelighetsfull senterleder.

Spennende med en ny bydel
– Det er veldig positivt for området med alt som foregår ved Rosenvinge Park. Det blir en ny bydel med mange nye leiligheter. Det er positivt, smiler Hafskjold.

Rosenvinge Park er boligdelen av Vingparken i Varnaveien, som etter hvert skal bestå av fem høyhus. Vingparken i helhet skal til slutt bestå av et helsesenter på Lilleeng, et næringsområde med navnet Forum, Sydsiden handelspark og nyåpnede Restaurant Ro. Senterlederen er overbevist om at den nye bydelen bringer flere kunder til senteret.

– Beliggenheten til storsenteret er helt ideell. Det er ikke tvil om at det har bidratt i omsetningen vår. Dessuten får nye beboere i Rosenvinge Park gåavstand til oss, smiler hun.

Stødig vekst
2016 blir enda et godt år for senteret, skal vi tro Hafskjold. Ikke bare på grunn av den nye bydelen som er i anmarsj, men også fordi det blir det første driftsåret for de nyeste butikkene på senteret.

– Vi har vokst stødig i alle årene som har gått. Det er en flott utvikling. En senterleders drøm. Målsetningen for 2016 er at omsetningen skal bikke 700 millioner. Jeg har tro på at det skal gå bra, sier Hafskjold.

Tekst og bilde: Charlotte Bøhm

Related posts

Ny produkter hos Nomar

mortensen

Takker for tilliten

mortensen

Suksess med «unormale priser»

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy