Image default
Profil

Jobb i bøtter og spann i snart 30 år

Brogårds Renhold AS er en seriøs renholdsaktør som tilbyr mange typer renholdstjenester. De er svært opptatt av å levere tjenester i tråd med kundenes ønsker, samt å tilfredsstille forventinger til kvalitet og service. 

Daglig leder Ivar Brogård har vært i renholdsbransjen i en mannsalder og holder fortsatt koken. Brogård Renhold holder til Rabekkgaten 9 på Høyda, der har de vært de siste åtte årene. Firmaet har eksistert i 24 år og som Ivar selv sier; «jeg er i bøtta hver eneste dag».

– Hvordan startet det hele?
– Jeg begynte i denne bransjen i 1984 og var ansatt hos Alltid Renhold i åtte år før jeg startet for meg selv. Jeg startet i grunn med to tomme hender, og med erfaring, masse pågangsmot og ikke minst stor arbeidskapasitet har jeg bygd opp dette firmaet som nå har 16 ansatte. Min tidligere sjef, Erik hjalp meg i gang, vi hadde lager sammen og jeg fikk låne utstyr. Derfra har jeg bygd meg opp, sakte men sikkert.

– Det har blitt mye jobbing?
– Ja, det er helt sikkert at det har blitt. Det ble doble dager og jobbing i helger, slik holdt jeg på i mange år. Altfor mange år egentlig, det ble etter hvert en livsstil, men innsatsen har vært verdt det. Firmaet har alltid gått bra, vi får stadig nye oppdrag og jeg har i løpet av min karriere aldri drevet med røde tall. Nå jobber jeg normale arbeidsdager og unner meg til og med ferie. Datteren min, Vibeke, som er økonomiansvarlig hos oss, holder meg litt i øra, smiler han.

Bredt spekter av jobber
– Vi tar på oss så og si alle typer jobber og det har vi bestandig gjort. Vi utfører oppdrag i området Moss, Rygge, Råde, Son og Vestby og det holder i massevis. Noe lengre avstander er det ikke nødvendig å kjøre, vi har mer enn nok å holde på med her i distriktet.

– Hva slags type renhold utfører dere?
Vi tar som sagt på oss et stort spekter av jobber, men den typiske fredagsvasken hjemme hos folk, er vel omtrent det eneste vi ikke tar. Ellers utfører vi kontorrenhold, byggrenhold, brakkevask, flyttevask, tepperens, skuring og boning, for å nevne noe.

– Blir du aldri lei?
– Nei, jeg blir egentlig ikke det. Man kan ikke være kritisk i denne bransjen, og vi tar på oss ulike oppdrag, fra de tunge jobbene, til lettere renhold. Jeg er alltid inne sjøl, og tar de tyngste jobbene, for å spare armene til mine ansatte. Vegger og tak for eksempel, jeg tar mye av det selv. Nå klarer jeg til og med å legge fra meg jobben når jeg kommer hjem, det klarte jeg ikke i starten, sier han.

Stabil gjeng
– Jeg må få benytte anledningen til å skryte av mine ansatte, det er en stabil stab jeg har, som har vært med lenge. Vi er fem menn og resten damer og det har vært lite utskiftinger i årenes løp. Det tar jeg som et godt tegn, de sier de trives så da får jeg vel tro det stemmer, smiler Ivar. Vi har et bra arbeidsmiljø, det merkes, og det har vel bidratt til at de som jobber her har vært her i mange år. Vi har et par stykker som nesten har vært med siden starten, sier han. I tillegg til stabile ansatte har vi også mange faste og stabile kunder. Det gjelder alt fra kontor til trappevask, vi har kunder som har vært med lenge, i tillegg til at nye kunder kommer til. Det blir en del telefoner i løpet av en dag, og jeg besvarer så og si alle selv. Det hender jeg nesten ikke får vært borti bøtta, det går i ett, men det skal vi bare være takknemlige for.

– Er det mye nytt og moderne utstyr?
– Vet du, bøtte og klut har jeg bestandlig sverget til, og i lengden er dét det beste. Vi vasker på gamlemåten med vann og såpe, og benytter kun svanemerkede og miljøvennelige produkter.

Service i fokus
– Hender det at folk har et sosialt behov også, i tillegg til selve vaskingen? 
– Ja, vi merker det, kanskje spesielt hos de eldre. Det er ikke alltid jeg tar betalt for alle timene jeg er ute å jobber, for å si det sånn. Prisen må stå i forhold til jobben, jeg er opptatt av det. Det å være blid og hyggelig og yte god service, i tillegg til kvaliteten på jobben, anser jeg som svært viktig. Det er ryktet vi lever av, og jeg må si i alle de årene vi har holdt på, har vi fått minimalt med klager. Og skulle det dukke opp en klage, er det en selvfølge at vi er hyggelige og retter opp. Det å gjøre en ordentlig jobb er viktig, og jeg pleier å si til mine ansatte at de heller skal holde på en time for mye enn en time for lite, for eksempel med flyttevask. Det koster oss mer å dra ut å rette opp igjen. Vi er selvfølgelig en godkjent renholdsbedrift, det må man være for å kunne drifte lovlig. Det at vi har holdt på så lenge vitner om at vi er en stabil aktør i markedet, avslutter Ivar Brogård.

Tekst og foto: Kristin Emilie Gudbrandsen

Related posts

Nils Martin er generalen på Øre

mortensen

Laksefisker og bærplukker

mortensen

Line Svingen – Helikopterpiloten som drømmer om å starte opp et barnehjem i Uganda

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy