Image default
Bil

Nå er tiden inne for å satse på en elektrisk varebil

Det begynner nå å bli noen år siden elbilsalget tok av i Norge, men da snakker vi først og fremst om personbilmarkedet. På varebilsiden er det fortsatt en god del å gå på, men det kan det fort bli en endring på. Nå kan du som næringsaktør nemlig få inntil 50 000 kroner i støtte hvis du velger å kjøpe en elektrisk varebil.

Det er Enova som via Nullutslipps-fondet tilbyr støtteordningen til innkjøp av elektrisk varebiler for næringsaktører som er registrert i norsk foretaksregister. Ordningen gjelder kun for helelektriske biler og kun ved førstegangsregistrering. Den maksimale støtten man kan motta er 50 000 kroner og det er kun snakk om varebiler i klasse 2. Selv om det er en del kriterier som må oppfylles av kjøper for å kunne gjøre seg nytte av ordningen, så mener bilselger Willy Westerheim hos Moss To-Takt AS at investeringsstøtten bør være midt i blinken for svært mange.

– Jeg er helt overbevist om at denne støtteordningen vil føre til at flere næringsaktører nå vil vurdere å gå til innkjøp av elektriske varebiler. Spesielt de som klarer seg med en rekkevidde på inntil 20 mil daglig og det gjør jo de aller fleste, forteller han.

Vil få ringvirkninger
Nærmere 500 millioner i årene 2019 og 2020 er øremerket det nye Nullutslippsfondet. Et av de første satsningsområdene er å få næringslivet til å gå over til elektriske varebiler. Med investeringsstøtteordningen som nå er innført tror Westerheim at langt flere fabrikanter nå vil velge å ha elektriske varebiler i sitt sortiment.

– Jeg vil nok tro at denne ordningen vil føre til økt interesse fra de ulike bilimportørene. Akkurat nå er det nok ikke så mye å velge blant, men dette vil nok endre seg fremover, mener han.

Ser lyst på fremtiden
Hos Moss To-Takt AS i Midtveien på Høyda har de en modell som passer inn i forhold til støtteordningen. Den helelektriske utgaven av Renault Kangoo Express ble introdusert for litt over et år siden, men så langt har ikke salget vært helt som forventet forteller Westerheim. Nå tror han imidlertid på bedre tider.

– Med de mulighetene som nå har åpnet seg via Enova så er jeg overbevist om at salgstallene vil øke. Legger man til at søknadsprosessen faktisk er så enkel at man kan få innvilget støtten mens man er hos forhandleren, ja da bør mulighetene være gode. Vårt alternativ i dette markedet mener vi er tilpasset de fleste yrkesgrupper, med både stor og praktisk lasteplass i tillegg til at den både er komfortabel og økonomisk. Det er altså mange gode grunner for at man nå bør vurdere å sjekke ut vår helelektrisk varebil, avslutter Westerheim.

Husk å søke støtte før du handler
Som nevnt er det en del kriterier som må oppfylles før man kan søke om inntil 50 000 kroner i investeringsstøtte. Man må blant annet huske på å søke før man går til innkjøp. Støttetilbudet har standardsatser basert på bilens motorytelse. Jo større motorytelse, jo mer penger er det å hente. For ytterligere informasjon om ordningen er det bare å gå inn på Enova sin hjemmeside.

Av Petter Andresen

Related posts

Fagarbeiderstatus i Bilpleiefaget

mortensen

15 års jubileum på Øre Bilistsenter

mortensen

Moss Billakkering: Går inn i jubileumsåret med en høy andel av «girlpower»

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy