Image default
Bedrift

Edumax AS leverer «Østfolds råeste lyd og bilde»

Konferanserommene i Lilleeng Helsepark har Østfolds råeste lyd- og bildeanlegg, mener medeier Tor Ove Henriksen. Det er Edumax AS som har levert lyd og bilde. Et firma som ble startet av Lars Petter Lilleng, som fortsatt er lærer selv om firmaet gjør det så bra at det kan bli gasellebedrift.

Det var som IT-ansvarlig og innkjøper på skolen at Lars Petter Lilleng fikk ideen til å starte firma.

– Jeg fant ut at det var nesten umulig å få tak i det vi trengte til IT-avdelingen på skolen. Det eneste firmaer hadde var til kontoret, og ikke til bruk i undervisningen. Dermed begynte jeg å lete litt på nettet, sier læreren som fortsatt jobber i en redusert stilling på Grevlingen skole i Son. Lilleng begynte da å lete litt rundt på nettet, og fant både nye produsenter og nye produkter.

– Jeg fant utrolig mye spennende. Spesielt i England var det mye interessant, og i 2011 valgte jeg å starte firmaet. Det første produktet var ladetraller for PCer. Traller som man kan bruke til både stabling, lagring, flytting og lading av PCene. Alle skoler hadde ikke nok PCer til alle elever, og det tok lang tid å stable og flytte maskinene. De trallene en del skoler allerede hadde var dessuten sånn at når man plugget inn samtlige PCer så gikk sikringene.

697 produkter
Edumax AS selger fortsatt ladetrallene, men produktlisten har i løpet av få år blitt ganske så rikholdig.

– Vi har nå 697 forskjellige produkter og ti forskjellige agenturer. Veldig mye er fortsatt beregnet på undervisning, men slett ikke alt.

Edumax AS har nå blitt en stor leverandør av lyd og bilde av ypperste kvalitet.

– Vi har interaktive skjermer, storskjermer, glasstavler, projektorer, interaktive gulv, høytalersystemer, software og pakkeløsninger som passer både i skoler og barnehager. De fleste produktene er like aktuelle for bedriftsmarkedet, hvor det i kurs og konferanserom skal være gode tekniske løsninger med det lyd og bilde av høy kvalitet. De største markedene våre er nok Østfold og Tromsøregionen. Vi har noen forhandlere rundt i Norge men som nisjeprodukt vil vi aldri få noe stort forhandlernett.

Leier ut til skoler og barnehager
Mens pengene sitter litt løsere i bedriftsmarkedet så er budsjettene atskillig trangere for skolene.

– Utfordringen for skolene er at nesten hele budsjettet er bundet opp i faste kostnader og at det omtrent ikke er penger til innkjøp. Men jeg synes skolene er flinke og får veldig mye ut av det lille de har til rådighet. Men for å gjøre det enklere for skolene å anskaffe moderne hjelpemidler så tilbyr vi produkter til langtidsleie. Avtaler som inkluderer service og garantier, og som gir forutsigbarhet. Etter noen år kan man også bytte ut utstyret med mer moderne.

Lilleng viser også til forskning, som viser at kvalitet på lyd og bilde i skolehverdagen er viktig.

– I løpet av en skoledag lytter og ser elevene veldig mye, og det er viktig at de tar til seg mest mulig. I løpet av en skoledag kan elevene bli slitne av alle inntrykkene. En studie ved Universitetet i Lund i Sverige viser at elevene blir fortere slitne dersom kvaliteten på lyd og bilde er dårlig.

Edumax AS har også barnehager på kundelisten. I løpet av kort tid skal bedriften installere interaktive gulv i to lokale barnehager. De interaktive gulvene kan brukes til både læring, lek og spill. Et produkt som også leies ut.

Lokal lyd er best!
Ganske mange bedrifter har skaffet seg lyd og bilde-løsninger fra Edumax til sine konferanserom. Bare i Lilleeng Helsepark er samtlige ni konferanserom utstyrt med det beste og råeste fra leietakeren.

– Litt hyggelig er det at høytalerne vi leverer er lokale. Vi bruker kun SEAS sine høytalere. Bortsett fra selve høytalerkassa så produseres fortsatt alt der. Vi er heldige som har en kvalitetsbedrift som SEAS i nærmiljøet, sier Lars Petter Lilleng.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Related posts

Bogerud Tekstil er 50 år

mortensen

Kreatif AS med nytt konsept Nettbutikk for alle

mortensen

Hos Finn Brynildsrud & Sønner på Høyda kan det umulige bli mulig

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy