Image default
Bedrift

Leder ny kjede for håndverkere fra City Syd

Fra sine lokaler i Høydaveien i Moss leder Merete Nordli en nystartet kjede for håndverkere. Mesteralliansen er navnet på kjeden som foreløpig teller 16 medlemmer. Målet er å bli landsdekkende.

– På få måneder har vi fått 16 medlemmer, og vi er i forhandlinger med nye medlemmer, sier Merete Nordli. Mesteralliansen er navnet på den nye kjeden hun er ansatt som daglig leder for.

– Alle typer håndverksbedrifter er hjertelig velkomne som medlemmer, men foreløpig er det malerbedrifter som har blitt med. En årsak til det er at Buer Gruppen er initiativtaker til den nye kjeden. Buer Gruppen startet i sin tid som et malermesterfirma, og flere av gruppens bedrifter er også med i Mesteralliansen.

25-30 medlemmer
Merete Nordli forteller at de begynner å få en bra geografisk spredning på medlemmene.

– Medlemmene er så langt spredd fra Trondheim i nord til Kristiansand i sør. Vi jobber nå med Bergen, og vil jobbe hardt for å få medlemmer i Innlandet og Nord-Norge. Etter hvert vil vi også ha fokus på å få med de andre håndverksbransjene. Målet i første omgang er 25-30 medlemsbedrifter. Vi ønsker ikke at medlemmene skal være for tett, slik at det blir intern konkurranse.

Nordli forteller at de med den nye kjeden ønsker å gjøre kundene tryggere på at firmaene de leier inn er seriøse.

– Det er stort fokus på arbeidskriminalitet, og malerbransjen er utsatt for useriøse aktører. De useriøse gir bransjen et stempel og et dårlig rykte med dårlig utført arbeid og dumping av priser. Vi ønsker en kjede med seriøse og dyktige medlemmer. Ved å stå sammen vil vi være sterke og dermed ha større muligheter til å vinne over de useriøse.

Hvordan skal dere sikre dere mot at useriøse ikke blir medlemmer i Mesteralliansen?
– For å sikre oss mot useriøse medlemmer så vil vi forhøre oss med de som allerede er medlemmer om de kan anbefale eller gå gode for eventuelle nye medlemmer. I bransjen vet man mye om hverandre.

Hun forteller at hun også jobber hardt for at hverdagen skal bli enklere for medlemmene, og at de skal oppnå fordeler ved innkjøp.

– Vi har allerede forhandlet fram gode innkjøpsavtaler med flere forhandlere. Vi ser også på felles systemer blant annet til regnskap. Mange av medlemmene våre er små og mellomstore bedrifter som ikke har kapasitet til å ta på seg store prosjekter. Gjennom kjeden kan flere firmaer gå sammen dersom det dukker opp store krevende jobber hvor man trenger å sette inn mange ansatte. Eller dersom man vinner anbud om jobber som ligger langt unna så kan man bruke den medlemsbedriften som er nærmest.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Related posts

Fjernhjelp er PC Hjelps løsning under koronapandemien

mortensen

22-åringens eplebusiness

mortensen

Autolakk: Allsidighet og kvalitet hånd i hånd

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy