Image default
Nytt på Høyda

Din Veske i nye flotte lokaler

I år er det nøyaktig 20 år siden søstrene Anita Schwartz og Hilde Nordseth startet opp firmaet Din Veske. Jubileumsåret startet de opp med å ønske velkommen til sin splitter nye butikk. Nå skal søstrene for første gang stå helt på egne ben.

Er det noen som vet det meste om å drive butikk inne på et kjøpesenter så er det søstrene Anita Schwartz og Hilde Nordseth. Fra oppstarten i 2001 og helt frem til nå har de vært innom både M8-senteret, Amfi Moss, Mosseporten senter og Rygge storsenter. Nå følte de at tiden var moden for å stå på egne ben.

– Det må være lov å si at det føles utrolig deilig. Endelig kan vi bestemme alt selv. Til og med våre egne åpningstider, smiler Hilde Nordseth.

Spennende og skummelt
De siste 13 årene har de drevet firmaet Din Veske på Rygge storsenter. Her har de hatt hovedfokus på salg av klær, sko og vesker. Nå følte de imidlertid at tiden var moden for en forandring. En både spennende og skummel prosess. 

– Det har vært med litt skrekkblandet fryd, men vi følte at tiden nå var inne. Med utgående leiekontrakt stod vi plutselig fritt til å finne ut hvor veien ville føre oss videre. Det skal jo ikke stikkes under en stol at kostnadsspørsmålet veide tungt. Det er tøft for små butikker å drifte inne på et senter. Når det er sagt så har vi hatt mange gode år på Rygge storsenter, men nå var tiden rett for å prøve ut noe annet, forklarer Anita Schwartz.

Kun et stenkast unna
De to søstrene har etablert seg i det som på folkemunne kalles for Bowling 1-bygget på Høyda. Kun noen fattige meter i luftlinje fra der de tidligere holdt hus. En flytting som passer perfekt i kategorien kortreist.

– Det er en god beskrivelse. Vi vurderte lokaler flere steder, men egentlig var valget enkelt. Vi ønsket begge å bli være i Høyda-området og når dette lokalet ble tilbudt oss var valget relativt enkelt. Se bare hvor lyst og fint vi nå har fått det. Det å kunne se solen store deler av dagen er noe vi har sett frem imot, uttaler Hilde Nordseth.

En ny hverdag
Vi skjønner godt at «søstrene sisters» er stolte av å kunne få presentere sin splitter nye butikk. Med store utstillingsvinduer ut mot både Rygge storsenter og parkeringsplassen foran Jula, får de nå glimrende muligheter til å eksponere sitt brede og spennende utvalg innenfor både klær, sko og væsker. 

– Det blir jo en ny hverdag for oss på alle mulige måter. Det er klart at vi får eksponert oss på en helt annen måte i disse lokalene. Med store vindusflater på to sider og hele 240 kvadratmeter lokale, så blir det jo en stor forandring. Nå må vi bare krysse fingrene for at både gamle og nye kunder finner frem til oss. Vi har et godt håp om det. Starten har vært lovende, svarer Anita Schwartz.

Trofast til konseptet
Nå som dere har fått større boltreplass vil dere vel kanskje satse på et enda bredere utvalg enn tidligere?

– Vi har vel egentlig ingen store planer om det. Vi kommer nok til å satse på å opprettholde dagens sortiment, men dukker det opp noe nytt og spennende så skal man aldri si aldri, smiler Nordseth.

Har planene klare
Selv om det helt sikkert har vært en god porsjon sommerfugler som har blitt utløst i prosessen med å flytte ut av et kjøpesenter og inn i nye lokaler, så føler vi at de to søstrene er godt fornøyde med det valget de har tatt. Tilbakemeldingene så langt tyder også på at de har truffet godt.

– Både våre kunder og leverandører har roset oss for hva vi har fått til og det setter vi selvfølgelig umåtelig stor pris på. Vi skal jo ikke stikke under en stol at vi er rimelig godt fornøyde vi også. I tillegg til det vi har nevnt så åpner det seg også opp noen nye muligheter. Her kan vi blant annet arrangere både moteshow og kundekvelder. Det vil vi forsøke på så snart koronaen er på hell. Da kan vi til og med få presset inn en aldri så liten jubileumsfest. Det må vel være lov når man har holdt det gående i hele 20 år, avrunder Hilde Norseth og sender et blikk bort på sin søster.

Tekst Petter Andresen

Foto Jørn Mortensen

Related posts

RapidAthene: Pangsuksess for leksehjelp med noe attåt

mortensen

Nå kommer Kitch’n til Rygge Storsenter

mortensen

Brygging av øl har tatt helt av

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy