Image default
Fritid

Daniel Yue er prototypen på en ildsjel

Det er mange frivillige som legger ned en uvurderlig innsats for breddeidretten i Moss. En av disse er helt klart Daniel Yue. Det nyter Ekholt Ballklubb godt av.

Mossingen Daniel Yue (31) la tidlig sin egen fotballkarriere på hylla til fordel for å trene andre. Det har svært mange jenter og gutter i byen vår fått nyte godt av. Med sitt brennende engasjement ble han fort lagt merke til. Spesielt innenfor jentefotballen.

– Jeg skal innrømme at jeg alltid har brent litt ekstra for jentefotballen. Det skyldes kanskje at det var nettopp her min trenerkarriere startet. Den gangen ble jeg spurt om å være målvaktstrener i Athene Moss, og derfra gikk det slag i slag. Jeg minnes tiden i Athene Moss, og senere Rapid Athene som en fantastisk periode hvor vi hevdet oss godt sportslig. Det var en fin tid på alle mulige måter, minnes han.

Ikke tilfeldig
Det er nå engang slik at det å satse på egen karriere ikke kommer som en førsteprioritet for alle. Noen finner større glede og utfordringer i å trene og veilede andre. En slik type er nok Daniel. Derfor var det vel ingen stor overraskelse at han valgte en sivil karriere som lærer. 

– Du har nok et poeng der. Jeg trives med å lære bort, enten det er som gym og mattelærer på Hoppern ungdomsskole, eller ute på treningsfeltet som fotballtrener etter arbeidstid. Det gir meg utrolig mye og det er viktig hvis man skal legge ned såpass mye tid på noe som det jeg gjør, forteller han.

Gull verdt
Etter perioden med jentefotball på Melløs gikk turen videre over kommunegrensa og til Ekholt Ballklubb. Her ble han raskt lagt merke til for sin kompetanse både på og utenfor banen. Knut-Eigil Nesselquist er tidligere daglig leder og mangeårig trener i Ekholt Ballklubb, og har jobbet tett med Daniel Yue i en årrekke – både i trening- og kampsammenheng og administrativt. Han går nesten tom for superlativer når vi ber han om å beskrive Yue.

– Her snakker vi om en virkelig ildsjel. Daniel er gull verdt for EBK, og en av de som holder klubben gående. Han er fotballfaglig meget sterk og spesielt strålende på feltet. Han besitter også en sosial kompetanse som er en helt avgjørende faktor i fotballen. Daniel er flink med mennesker – ikke minst de unge – og får rett og slett folk rundt seg til å trives. Og så sliter han jo med å si nei. Prototypen på en person som en klubbledelse virkelig trenger, altså – og som de bør vite å sette pris på, hevder Nesselquist. – Han gjør nok veldig mye som ikke synes utad. I tillegg har han jo bred erfaring med jentefotball, noe som også gagner Ekholt ballklubb, legger han til.

– Noe negativt å si om Daniel?– Tja, hva kan det bli? Dårlig humor og manglende tekniske ferdigheter, kanskje? Og så er han altfor mye på feltet. Det sliter på kunstgresset, ler den tidligere EBK-lederen. – Nei, seriøst: Daniel Yue er en mann jeg ville ”gått i krigen med” når som helst. Ekholt BK er heldige som har ham i sine rekker, avrunder Knut-Eigil Nesselquist.

Frustrerende periode
I tillegg til å være trener for et av guttelagene i EBK har også Daniel Yue påtatt seg jobben med å være sportslig leder for yngres avdeling i klubben. Et verv som har fått en litt spesiell tvist det siste året.

– Det har blitt mye fokus på smittevern for å si det slik, men heldigvis har vi kommet oss greit gjennom det så langt. Det er klart at det har vært tidvis frustrerende at vi ikke har hatt mulighet til å kunne tilby våre spillere de ukentlige treningene, men vi har klart å begrense frafallet til nærmest et minimum og da må vi være fornøyde, forklarer han.

 Forsiktig optimist
Hva så med den kommende fotballsesongen. Tror du at vi snart kan komme tilbake til normalen?

– Vi må nok regne med at dette vil vedvare en god stund til, men forhåpentligvis løsner det opp utover sommeren. La oss i hvert fall håpe og tro at det gjør det. Vi trenger å komme tilbake til fotballhverdagen igjen. Ikke bare ha muligheten til å trene, men også til å spille kamper. Det gleder vi oss veldig til, avrunder han.

Tekst Petter Andresen

Foto Jørn Mortensen

Related posts

MFK’s fotballskole: Fotballglede i høstferien

mortensen

Daniel Kobbervik jakter kongepokal og VM-suksess

mortensen

Nå ønsker de å ta tilbake løkka

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy