Image default
Nytt på Høyda

Sylvia Fridman jobber med stjernene

By Fridman er en lokal bedrift som stadig utvikler seg og designer unike brudekjoler og herredresser på forespørsel. Nå holder bedriften til litt skjult i Varnaveien 35, men har allerede hatt sine design på flere norske kjendiser via ulike tv-sendinger i løpet av dette året. 

Innehaver og eier Sylvia Cicilia Fridman (35) har kommet langt på vei med sin hobby, som nå har blitt hennes livsverk. Hun skreddersyr etter dine mål og ønsker, og arbeidet er inspirert av at hennes design skal passe alle – uansett form og størrelse. 

– Jeg utfører skreddersøm som ikke bare er for den tynne og slanke, men jeg vil hjelpe alle som har utfordringer og lager dresser i alle regnbuens farger. For en dress er ikke bare en dress lenger. 

Gutta som for eksempel trener har en utfordring i forhold til store muskler, men her får alle dresser som passer perfekt med personlig preg på fôret/linningen inne i jakka, kjoler med krystaller og paljetter, slør eller hva de selv ønsker. Det er super gøy med slike oppdrag, smiler Sylvia. 

Fra reality til terningkast 6 
I januar inngikk Sylvia en avtale med TVNorge programmet «Gift ved første blikk 2020» hvor brudgommen hadde en spesialsydd dress. Måneden etter fulgte et samarbeid med Espen Hilton, en profilert blogger fra «Bloggerne» og sesong 1 av «Homsepatruljen». Som duo designet og sydde de den hvite dressen til programlederen Morten Hegseth, kjent fra «Love Island», som ble brukt på den røde løperen og deler av Gullruten 2020. 

– Dette antrekket, kjent som hvit på hvit, ble levert med en personlig hilsen «gravert» i regnbueflaggets farger. Dressen fikk terningkast 6 av Petter Stordalen, nevner designeren mens hun stolt viser frem et bilde av den egenkomponerte fargerike signaturen. 

Kjoler direktesendt på NRK 
I samarbeid med NRK ble det også designet ulike kjoler til Ulrikke Brandstorp i forbindelse med tre forskjellige anledninger. Alle lyse, glamorøse og magiske, spesielt tilpasset de store øyeblikkene. 

– Ulrikke hadde en hvit kjole fra by Fridman på en gjesteopptreden under finalen av Melodi Grand Prix i Romania i mai. Den 11. juni åpnet hun Bislett Games og fremførte nasjonalsangen i en hvit glitrende kjole med lang kappe, også laget av meg, sier Sylvia. Hun tilfører og at Ulrikkes kjæreste også stiller i en mintfarget dress fra by Fridman. 

By Fridman eller Tina Valerdi? 
For de kvinnene som er ute etter en mer spesiell og utradisjonell brudekjole inspirert fra den røde løperen, har Sylvia også tatt inn et anerkjent spansk merke i sin kolleksjon – Tina Valerdi. Ellers kan designeren utføre det meste og tar seg god tid til hvert prosjekt. Blant mange designere i Norge klarer Sylvia seg bra på markedet. Hun drømmer selvfølgelig om å utvikle bedriften ytterligere, samt å se sitt eget «brand» i butikkene i fremtiden! 

– Det som motiverer meg er at jeg elsker det jeg driver med. Mange finner inspirasjon på Printerest, og via flere bilder lager kunden selv et collage på utseende. Jeg har også fått i oppdrag å designe uten bilder og med frie tøyler. Alle har vært fornøyd hittil, konstaterer Sylvia. 

Vil du se hvordan en ekte dress skal sitte? 
«Singeltown 2020» er et nytt konsept som kommer på TVNorge utover høsten. Også her har Sylvia bidratt med skreddersydde antrekk. Brødrene Pierre Louis og Daniel Louis skal være programledere, og de stiller til sending som Men in Black i flotte dresser designet lokalt her i Moss. 
Gutta er kjent fra «Paradise Hotel» og «Ex on the Beach», og skal begge være meget fornøyd med antrekket. 

Til slutt avslutter hun med en skikkelig gladsak: 
– En fersk nyhet er at Ulrikke opptrådte i min tredje kjole på NRK sammen med Erna Solberg og Karen-Marie Ellefsen. Dette ble sendt på NRK lørdag den 15. august! Altså kjole fra meg i samme rom som Erna Solberg! Dette er jo så stas! 

Så da er det bare å glede seg til TV-høsten, og vi gleder oss med by Fridman! 

Tekst: Linda Morønning

Related posts

Espen Klevmark: Rasjonalisten

mortensen

Fotskanner hos Tools AS

mortensen

Vil hjelpe deg med å skape drømmehjemmet

mortensen

Denne nettsiden bruker «cookies» for å forbedre brukeropplevelsen. Vi regner med at det er OK for deg. Er det ikke greit velger du det selv. Aksept Les mer

Privacy & Cookies Policy